Nyhedsbrev 8. februar 2018

I deres spritnye dragter bød søstrene Dagny og Lidy Dronning Alexandrine og Kong Christian X velkommen til Rødby. Foto: Museum Lolland-Falster.

Kongelige blomsterpiger

Museum Lolland-Falster modtager en pigedragt, som blev båret ved Dronning Alexandrines og Kong Christian Xs besøg på Rødby Rådhus i 1930

Piger og drenge har igennem tiden overrakt Danmarks kongepar blomsterbuketter i forbindelse med regentbesøg rundt omkring i landet. Et regentbesøg i Rødby i 1930 skulle vise sig at blive en ganske særlig dag for et par piger fra gården Rixø på Rødby Mark.

Forud for Dronning Alexandrines og Kong Christian Xs besøg på Rødby Rådhus søndag den 25. maj 1930 syede moderen Kristine Nielsen til pigerne Dagny og Lidy to ens sæt egnsdragter, som de to piger bar ved mødet med regentparret.

Læs mere om dragterne og kongeparrets besøg

Eksklusiv omvisning i Museum Obscurum

Torsdag d. 22. februar 2018 er der mulighed for at komme helt tæt på udstillingen Museum Obscurum og høre mere om aftenens tema 'Skjulte og forsvundne byer'

Museum Lolland-Falster giver alle mulighed for at komme helt tæt på udstillingen Museum Obscurum - i lanternens skær. Sidste torsdag i februar er der nemlig eksklusiv aftenrundvisning, hvis man tør. For pludselig fremstår museet på en helt ny måde, og al den mystik, man i de lyse timer kan opleve i udstillingen, kan godt blive en lille smule mere mystisk og måske endda uhyggelig, efter solen er gået ned.

"Denne aften er der mulighed for at komme helt ind under huden på Cornelius S. C. Rödder. Manden, vi kan takke for denne helt særlige udstillingsoplevelse. Men for at give aftenens omvisning en ekstra dimension har vi tilføjet et særligt tema. Denne aften er der således mulighed for at blive klogere på skjulte og forsvundne byer og den mystik, der omgiver dem", fortæller aftenens omviser Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om den spændende omvisning

Husk Fastelavn i weekenden!

Så er det i weekenden, det går løs med fastelavnsfest og tøndeslagning.

Det foregår lørdag den 10. februar på Torvet i Nykøbing og søndag den 11. februar på Frilandsmuseet i Maribo.

Læs mere om de to arrangementer

Vinterferie på museet

I vinterferien kan du hjælpe museet med at finde løsning på gåder på Stiftsmuseet i Maribo

I vinterferien rykker medarbejderne på projektet I et hjørne på et mørkt loft ind på 1. sal på Stiftsmuseet i Maribo. Her står de klar til at modtage de børn og unge, der har lyst til at hjælpe museet med at løse gåderne bag 12 genstande, der er fundet på museets loft.

Læs mere om, hvordan du kan være med til at opklare mysteriet på museet

Og på Falsters Minder i Nykøbing står vinterferien også i mystikkens tegn

Vi inviterer indenfor til to dage, hvor du kan skabe dine helt egne mystiske væsner. I skaberværkstedet kan du fx lave din hele egen fe-lanterne, en mumie eller grave noget mystisk ud af en sten.

"Vi glæder os til at holde vinterferie, hvor vi sætter fokus på alt det mystiske, man kan se og opleve i Museum Obscurum udstillingen. Det er fedt, at vi får mulighed for at fordybe os i mystikken, og vi håber, at der er mange, der har lyst til at komme og være med", siger Leif Plith Lauritsen, manden bag udstillingen og ham, der står for ferieaktiviteterne.

Læs meget mere om vinterferieaktiviteterne i Museum Obscurum

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld