Nyhedsbrev 1. marts 2018

Rekonstruktion af ansigt. Udarbejdet på baggrund af den originale romerske marmorbuste af Kejser Hadrian. Udarbejdet af Theaterakademie August Everding, München. Rekonstruktionen og en gipskopi af busten vises i udstillingen.

FACE. En udstilling om dit ansigt!

Lørdag d. 17. marts 2018 slår Stiftsmuseet i Maribo dørene op for en ny udstilling med ansigtet som omdrejningspunkt.

"Lille spejl på væggen der, hvem er skønnest i landet her?" Sådan spørger den onde stedmor i eventyret Snehvide af Brødrene Grimm, og hun er vældig tilfreds med sig selv, da spejlet svarer, at "ingen i verden er dejlig som du". Men der kommer hurtigt en slange i paradis, da spejlet får øjnene op for den unge og smukke Snehvide og erklærer hende som den kønneste.

"Med denne udstilling kommer vi helt tæt på. Så tæt på, at vi kan se os selv i øjnene og stille samme spørgsmål som den onde dronning, hvis vi tør. Her er ansigtet i fokus, og vi sætter spørgsmålstegn ved dets betydning gennem historien, og ikke mindst i dag. Hvad er smukt? Hvad er grimt? Hvad er det, der fascinerer os ved andres ansigter? Og hvordan har det forandret sig gennem historien? Vi dykker ned i fortiden og ser på, hvordan ansigtet gennem årtusinder har været afbildet og efterladt til efterfølgende generationer, som et udtryk for dets tid. En mulighed for at se fortidens personer direkte i øjnene," fortæller Alexandra Damgaard, historiker og udstillingsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om udstillingen

Udstillingen er udarbejdet på baggrund af Museum Silkeborgs udstilling af samme navn.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld