Nyhedsbrev 8. marts 2018

Homo lupus (varulven) kan ses i udstillingen, og er naturligvis en vigtig del af aftenens omvisning. Varulven er fra Thomas T. Merrylin samlingen.

Eksklusiv rundtur i Museum Obscurum

Kom helt tæt på udstillingen og oplev, hvordan mennesket gennem historien har været fascineret af både varulve og vampyrer

Torsdag d. 22. marts 2018 er der mulighed for at komme helt tæt på udstillingen Museum Obscurum, når Museum Lolland-Falster holder offentlig omvisning. I aftenens omvisning er temaet vampyrer og varulve og deres historie; og vi stiller spørgsmålet, om deres eksistens er fakta eller fiktion. Heldigvis er der både hvidløg og vampyrdræbersæt i udstillingen, så kom endelig forbi.

Aftenens omviser, Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, er fascineret af de mystiske væsner. Hun fortæller, at "En gruppe mennesker kravler ind over muren på en kirkegård i Rumænien. Deres formål: at grave en mand op, som døde året før, men som folkene i landsbyen mener er skyld i flere menneskers død. De vil grave den døde op og spidde ham med et jernspyd for at undgå flere dødsfald. Året er 2004, og landsbyboerne er overbeviste om, at den døde går igen som vampyr."

Læs mere om omvisningen

Fra buste til ansigt

Torsdag d. 15. marts fortæller studerende fra Theaterakademie August Everding i München om deres arbejde med at fremstille naturtro ansigtsrekonstruktioner ud fra klassiske gipsbuster

Har du nogensinde overvejet, hvordan de rigtige mennesker bag de klassiske græske og romerske gips- og marmorbuster mon så ud? Hvad mon der skulle til for at puste liv i figurerne, gøre dem levende?

Denne tanke har været omdrejningspunktet for et håndværksprojekt, som fire studerende fra Theaterakademie August Everding i München har arbejdet på. Som et led i deres uddannelse har de udført nogle helt utroligt livagtige og naturtro silikonefigurer, med udgangspunkt i de antikke gipsbuster.

Torsdag den 15. marts vil det være muligt at høre mere om processen og de tanker, der har ligget bag arbejdet med ansigtsrekonstruktionerne, når de fire studerende selv stiller op og viser deres håndværk frem på Stiftmuseet i Maribo.

Læs mere om foredraget og busterne

Finnebørn i Danmark

Glem ikke, at Kulturmindeforeningen den 12. marts er vært for et foredrag om Finnebørnene i Danmark under 2. Verdenskrig.

Foredraget sætter fokus på en del af krigen, som normalt ikke bliver fremhævet, og der bliver også mulighed for at høre, hvordan livet kom til at forme sig for dem, som ikke vendte hjem til Finland efter krigen.

Læs mere om Kulturmindeforeningens foredrag

FACE. En udstilling om dit ansigt.

Ikke nok med, at der er et spændende foredrag på mandag, men lørdagen efter åbnes der for adgang til årets særudstilling på Stiftsmuseet i Maribo, FACE. En udstilling om dit ansigt.

Gå ikke glip af den fascinerende fortælling om og iscenesættelse af ansigtets kulturhistorie fra oldtiden til i dag!

Læs mere om udstillingen

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld