Nyhedsbrev 13. april 2018

Museum Lolland-Falster holder byvandring i Nakskov. Her vil middelalderarkæolog Leif Plith Lauritsen fortælle om middelalderbyen Nakskov og tage deltagerne med en tur rundt i byens gader.

Kom tæt på Nakskovs historie

Lørdag d. 12. maj 2018 holder Museum Lolland-Falster byvandring i Nakskov

Kom med, når Leif Plith Lauritsen, middelalderarkæolog ved Museum Lolland-Falster, fortæller og viser rundt i middelalderbyen Nakskov. Her fortæller han om byens historie og dykker ned i de arkæologiske udgravninger, der de seneste år har gjort museet klogere på den gamle købstad.

”Nakskov er en af vores gamle og meget spændende lollandske købstæder, fyldt med historier. Og det er mig en fornøjelse at tage folk med rundt i byens små og snørklede gader og fortælle, hvad der er sket i området gennem mange århundreder”, fortæller Leif Plith Lauritsen.

Læs mere om byvandringen

Valborgsarrangement

Kom og vær med til at pynte Frilandsmuseet til den store valborgsfest d. 30. april 2018

Valborgsaften var i bondesamfundet den aften, der markerede forårets komme, og er derfor den naturlige dag at åbne Frilandsmuseet for sæson 2018. Vi sætter denne dag fokus på de gamle traditioner, som Valborgsaften blev udført på landet i 1800-tallet, og I får lov til at prøve dem på egen krop. Som de gamle traditioner byder, kan alle naturligvis være med til at pynte bytræet med fine silkebånd, stikke nyudsprungne bøgegrene i stråtagene og afværge alskens ulykker i den kommende sommer gennem små ritualer rundt på museets areal og i bygningerne.

Tilbuddet er gratis for de første ti skoleklasser, der melder sig!

For andre skoleklasser og øvrige gæster gælder almindelige entrépriser.

Læs mere om arrangementet

Museets årsberetning

Museum Lolland-Falsters årsberetning er netop udkommet i sin elektroniske form.

I årsberetningen kan man læse stort om småt om museets virke gennem 2017. Såvel forskning og formidling som driftsmæssige temaer er taget op, og det hele er illustreret med både sjove og smukke fotos fra året, der gik.

Læs/download årsberetningen her

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld