Nyhedsbrev 20. april 2018

30. april 2018 slår Frilandsmuseet i Maribo dørene op for en ny og spændende sæson. Denne dag sker der forskellige aktiviteter på museet. Traditionen tro kan alle være med til at lave valborgsaktiviteter, men der er også mulighed for at få et kik ind i Laden, hvor museets magasinpersonale er i gang med at gennemgå genstande.

Sæsonstart på Frilandsmuseet i Maribo

Spændende valborgsaktiviteter og mulighed for at få et kik ind i Laden, hvor Museum Lolland-Falster har en del af sit magasin

Mandag d. 30. april 2018 slår Frilandsmuseet dørene op for en ny sæson, fyldt med spændende aktiviteter. Sæsonen starter traditionen tro med valborgsaktiviteter, hvor vi skal gøre Frilandsmuseet klar mod alt det onde, der lurer derude. Men i år bliver der ligeledes mulighed for at komme bag murene og få et kik ind i Laden, der fungerer som et af museets magasiner, hvor der i øjeblikket sker spændende ting.

"Det er altid en fornøjelse, når maj nærmer sig. Det betyder nemlig, at vi er ved at være klar til at tage hul på endnu en sæson på Frilandsmuseet i Maribo. Igen i år har vi fyldt kalenderen med spændende aktiviteter for alle aldre, og vi glæder os til at tage imod de gæster, der har lyst til at være en del af dem", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om åbningen af Frilandsmuseet

Frilandsmuseet sætter fokus på bygningsbevaring

Søndag d. 6. maj 2018 afholder Frilandsmuseet i Maribo Kalkedag med mulighed for at få tips og tricks til gamle huse

I bondesamfundet hed det sig, at landsbyens huse skulle kalkes inden pinse, da den stærke forårssol ellers ville tørre det nye lag kalk for hurtigt. Denne tradition følger vi naturligvis på Frilandsmuseet i Maribo, og vi har rent faktisk dedikeret en hel dag til fokus på istandsættelse og ikke mindst kalkning af gamle huse.

”Denne søndag bliver der mulighed for at få en snak med kyndige håndværkere, der med glæde deler ud af deres viden og erfaringer, når det handler om istandsættelse og bevaring af gamle, stråtækte bindingsværkshuse”, fortæller Carsten Malmros Jensen, tømrer og tækkemand ved Museum Lolland-Falster. ”Denne søndag har Museum Lolland-Falster samlet en bred vifte af kyndige håndværkere –  tømreren, mureren og tækkemanden, der ikke blot svarer på spørgsmål, men også arbejder med deres respektive håndværk”, afslutter Carsten Malmros Jensen.

På dagen vil tømrerholdet arbejde på etableringen af Frilandsmuseets nye lægeurtebed, og mureren arbejder med vedligeholdelse og eventuelle reparationer af Frilandsmuseets gamle huse.

Læs mere om Kalkedag på Frilandsmuseet

Succesen gentages

Masterclass i portrættegning på Stiftsmuseet med Anne Gyrite Schütt gentages 16. maj 2018 

Den nyligt afholdte masterclass i portrættegning med kunstneren Anne Gyrite Schütt var så stort et tilløbsstykke, at Museum Lolland-Falster har valgt at tilbyde endnu en aften med Anne Gyrite på Stiftsmuseet i Maribo 

"Anne Gyrite er en rigtig god fortæller, så foruden en masse tips til at tegne portrætter, så formår hun også at gøre oplevelsen levende og nærværende. Derudover får deltagerne også en række gode historier fra Anne Gyrites karriere som tegner. Så jeg kan kun anbefale vores masterclass," siger Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster. 

Læs mere om masterclass med Anne Gyrite Schütt

Gratis arrangement for skoleklasser

Husk, at Museum Lolland-Falster inviterer ti klasser til at deltage i valborgsaktiviteterne på Frilandsmuseet i Maribo den 30. april.

Det er gratis for disse klasser, og det er efter først til mølle-princippet.

Så kunne du som lærer tænke dig at give din klasse en særlig oplevelse, hvor I hører om overtro i 1800-tallet og laver de gamle valborgsaktiviteter, kontakt da Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på 25 59 34 56 eller asm@museumlollandfalster.dk for tilmelding og/eller nærmere information.

Læs også mere her

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld