Nyhedsbrev 26. april 2018

C.D.F. Reventlow, oplysningstiden og den lolland-falsterske herregårdskultur er de facetter, hvorigennem historien på Reventlow-Museet Pederstrup fortælles, og de prismer, der er med til farve årets nye særudstillinger og tiltag på museet og i Reventlowparken. Museet åbner for sæson 2018 d. 5. maj.

Lysthuse, luftkasteller og nye facetter til Reventlow-Museets fascinerende fortælling

C.D.F. Reventlow, oplysningstiden og den lolland-falsterske herregårdskultur er de facetter, hvorigennem historien på Reventlow-Museet Pederstrup fortælles, og de prismer, der er med til at farve nye særudstillinger og tiltag på museet og i Reventlowparken

Og i år er ingen undtagelse,” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der igen i år glæder sig til at byde såvel nye gæster som gamle kendinge indenfor på museet, når sæsonen skydes i gang lørdag d. 5. maj 2018. ”Med en spændende ny skulpturudstilling i Reventlowparken – initieret af kunstnergruppen In Situ Lolland og skabt af elleve kunstnere med en forankring i Sydhavsøerne – og flere nye tiltag såvel i stueplan som kælder i hovedbygningen vidner årets aktiviteter på museet om, hvor facetteret fortællingen om Reventlow, Pederstrup og oplysningstiden er. Og hvor forskelligartede historier glasprismet Reventlow-Museet Pederstrup kan kaste af sig, når det holdes op mod fortiden,” beretter museumsinspektøren.

I årets nye udstillinger og tiltag, vil det vanen tro være muligt såvel ude som inde at fordybe sig i nye sider af museets historie. Fra C.D.F. Reventlows store tanker i slutningen af 1700-tallet over den samtidige udvikling i portrætkunsten og til den sidste store fest på Pederstrup under familien Reventlow i 1918. Herlighederne åbnes af formand for Fritids- og Kulturudvalget i Lolland Kommune, Tine Vinther Clausen, på den første officielle åbningsdag i 2018.

Læs mere om sæsonåbningen og årets særudstillinger

Voksende besøgstal på Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falsters besøgstal for 2017 viser tydelig fremgang inden for mange områder

Museum Lolland-Falsters årsberetning for 2017 er nu på gaden. Her er der mulighed for at dykke ned i alle de spændende tiltag, der foregik i museets regi i løbet af sidste års sæson. Sæsonen var fyldt med aktiviteter for alle aldre og foregik både på museets fire udstillingssteder og ude omkring på hele Lolland-Falster.

”Det er Museum Lolland-Falsters ønske at formidle til det brede publikum og ikke blot til den ’traditionelle’ museumsgæst. Derfor river vi ofte teltpælene op og rykker ud i landskabet og formidler der. Det kan være i forbindelse med historiske ture i landskabet, åbne udgravninger, byvandringer eller deltagelse på Døllefjelde-Musse Marked, hvor en del af museets udstilling Museum Obscurum, der normalt kan ses på Falsters Minder i Nykøbing, kan opleves”, fortæller Ulla Schaltz, direktør ved Museum Lolland-Falster.

2017 har budt på en bred vifte af arrangementer uden for museets udstillingssteder og har dermed netop nået et andet publikum end den traditionelle museumsgæst. Det kan vi godt være stolte af. Ifølge den nationale brugerundersøgelse af landets museer, udarbejdet af Kulturstyrelsen og Gallup, er ’den traditionelle museumsgæst’ nemlig en kvinde med en længere videregående uddannelse, midt i 50erne, der går på kunstmuseer i hovedstadsområdet. Og det er jo ikke lige det, der er Museum Lolland-Falsters kerneområde eller placering for den sags skyld.

Læs mere om museets succes

Mød Museet på Døllefjelde-Musse Marked

Husk, at du i Store Bededagsferien kan opleve noget af Museum Lolland-Falsters prisbelønnede udstilling Museum Obscurum.

Det sker på stand 714 på Døllefjelde-Musse Marked - og vær godt forberedt, for her kan alt ske!

Læs mere om museet på marked her

Valborgsaktiviteter på Frilandsmuseet i Maribo

Sæsonen begynder på Frilandsmuseet den 30. april med en dejlig dag fyldt med traditionelle valborgsaktiviteter.

Du kan fx binde festlige bånd i bytræet, stikke nyudsprungne bøgegrene i stråtagene eller hjælpe med at holde alt det onde væk ved at strø hørfrø foran dørene til husene. Alt sammen traditioner fra det gamle bondesamfund, som vi selvfølgelig holder i hævd på museet.

Læs mere om aktiviteterne på Valborgsaften her

Besøg museets magasiner på Frilandsmuseet

Unik mulighed for at komme bag kulisserne, når museet i forbindelse med sæsonåbning på Frilandsmuseet åbner døren til magasinet.

Mandag den 30. april kl. 11-14 er der gratis adgang til den gule lade på Frilandsmuseet, hvor museets medarbejdere i dagens anledning giver et indblik i arbejdet med museets magasiner, hvor langt den største del af museets genstande opbevares.

Der er normalt ikke adgang, så benyt denne lejlighed til at blive klogere på museumsarbejdet.

Læs mere om arrangementet her

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld