Nyhedsbrev 4. maj 2018

Vi har passeret 30. april, og Frilandsmuseet i Maribo er officielt åbent for sæson 2018. Hen over sæsonen foregår der mange forskellige aktiviteter, men der er også mulighed for at komme helt tæt på historien, når forskellige af de gamle huse bliver beboet, eller håndværkere arbejder med forskellige projekter. Foto: Ingrid Riis.

Levendegørelse og tilbygning på Frilandsmuseet

I sæson 2018 kommer der forskellige tiltag af levendegørelse rundt om i Frilandsmuseets gamle huse

Vi har passeret 30. april, og Frilandsmuseet i Maribo er officielt åbent for sæson 2018. Hen over sæsonen foregår der mange forskellige aktiviteter, men der er også mulighed for at komme helt tæt på historien, når forskellige af de gamle huse bliver beboet, eller håndværkere arbejder med forskellige projekter.

Allerede fra 16. maj bliver Kapellanhuset beboet af en flok aktive frivillige. Her flytter præsteenken ind i huset, og med sig har hun et par tjenere og sin niece. Beboerne er iført tidstypisk tøj fra slutningen af 1700-tallet, som er den periode, boligens personer formidler, og de viser gerne de smukke dragter frem til alle interesserede. Det er muligt at møde en eller flere af beboerne i Kapellanhuset hver onsdag i sæsonen fra kl. 11-15.

Museets håndværkere bliver der også rig mulighed for at følge, når de for alvor påbegynder arbejdet med at opføre den tilbygning på Skovridergården, som fra næste sæson bliver Frilandsmuseets nye indgangsparti og ikke mindst formidlingshus til Naturpark Maribosøerne. Tilbygningen bliver naturligvis opført i samme stil som det gamle hus, det vil sige i bindingsværk og med stråtag. Arbejdet med tilbygningen kan følges i den normale åbningstid, hvor museets håndværkere vil arbejde på byggeriet.

Læs meget mere om de spændende aktiviteter

Åbning af Reventlow-Museet Pederstrup lørdag

På Reventlow-Museet Pederstrup er der altid nye oplevelser, når en ny sæson indledes

”Og i år er ingen undtagelse,” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der igen i år glæder sig til at byde såvel nye gæster som gamle kendinge indenfor på museet, når sæsonen skydes i gang 

C.D.F. Reventlow, oplysningstiden og den lolland-falsterske herregårdskultur er de facetter, hvorigennem historien på Reventlow-Museet Pederstrup fortælles, og de prismer, der er med til at farve nye særudstillinger og tiltag på museet og i Reventlowparken.

I årets nye udstillinger og tiltag, vil det vanen tro være muligt såvel ude som inde at fordybe sig i nye sider af museets historie. Fra C.D.F. Reventlows store tanker i slutningen af 1700-tallet over den samtidige udvikling i portrætkunsten og til den sidste store fest på Pederstrup under familien Reventlow i 1918.  

Udstillingerne og de nye tiltag åbnes officielt lørdag d. 5. maj 2018 kl. 15 af formand for Fritids- og Kulturudvalget i Lolland Kommune, Tine Vinther Clausen. Samme dag som Reventlow-Museet Pederstrup kl. 11 for første gang i sæsonen 2018 slår dørene op for gæsterne.

Se mere om alt det nye, der sker på Pederstrup i år

Bygningsbevaring på Frilandsmuseet på søndag

Husk, at det er på søndag ...

... at der er mulighed for at få en snak med kyndige håndværkere, der med glæde deler ud af deres viden og erfaringer, når det handler om istandsættelse og bevaring af gamle, stråtækte bindingsværkshuse.

Både tømreren, mureren og tækkemanden svarer på spørgsmål og arbejder med deres respektive håndværk, når Frilandsmuseet søndag den 6. maj har fokus på bygningsbevaring.

Læs mere om dagens program

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld