Nyhedsbrev 17. maj 2018

I år kan arrangementet Fra Damp til Diesel fejre 10 års jubilæum, og igen i år er det lykkedes at samle et stort udvalg af store og små damp- og dieselmaskiner på Frilandsmuseet i Maribo. Arrangementet, der finder sted i weekenden d 26. og 27. maj 2018, byder på spændende nyheder og gamle kendinge.

Ti års dampende jubilæum

I weekenden d. 26. og 27. maj 2018 er der damptræf på Frilandsmuseet i Maribo

I år kan arrangementet Fra Damp til Diesel fejre 10 års jubilæum, og igen i år er det lykkedes at samle et stort udvalg af store og små damp- og dieselmaskiner på Frilandsmuseet i Maribo. Arrangementet, der finder sted i weekenden d 26. og 27. maj 2018, byder på spændende nyheder og gamle kendinge.

"Tænk en gang, at vi i år kan fejre ti år med arrangementet Fra Damp til Diesel. Der er sket meget på de ti år, men det har altid været, og er stadig, en fornøjelse at være en del af denne specielle dag, hvor udstillere fra nær og fjern kommer og er med til at skabe den helt særlige stemning, man kan opleve på damptræffet", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs meget mere om, hvad du kan opleve på det traditionsrige damptræf

Familien Reventlow flytter på landet

Oplev den helt særlige stemning på og omkring Reventlow-Museet lørdag d. 2. juni 2018, når museet bliver fyldt med spændende aktiviteter

Lørdag d. 2. juni 2018 byder Museum Lolland-Falster indenfor på Reventlow-Museet Pederstrup og i Reventlowparken til en hyggelig familiedag med picnic på græsset og sjove aktiviteter for både store og små, når museet skruer tiden tilbage til år 1800 og markerer familien Reventlows indflytning på Pederstrup.

Frem til 1813 boede familien Reventlow fast i København, mens C.D.F. Reventlow huserede i regeringskontorerne, og landboreformerne blev gennemført”, fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: ”Det var derfor kun i sommermånederne, at familien kom til Lolland, hvilket naturligt nok medførte travlhed såvel ude som inde på Pederstrup”.

Lørdag d. 2. juni skrues tiden tilbage til år 1800 og til en sommerdag, når museet markerer familien Reventlows indflytning på Pederstrup med aktiviteter for både store og små på museet, der denne dag vil summe af liv.  

Læs mere om dagen, hvor du kan få en dejlig skovtur

Træd ind i Cornelius' Verden

Eksklusiv rundtur i Museum Obscurum d. 31. maj 2018

På Falsters Minder i Nykøbing F. inviterer Museum Lolland-Falster indenfor til en rundtur i udstillingen Museum Obscurum. Her kommer man helt tæt på Cornelius S.C. Rödder, som var en lidenskabelig samler, opdagelsesrejsende og købmand, da det er hans lejlighed og samling, omvisningen er bygget op omkring. Men tør du gå med ind i Cornelius’ fantastiske verden, hvor vi bevæger os ind over grænsen til det uvirkelige?

”Cornelius' verden og samling er omdrejningspunktet for denne omvisning. Her fortæller vi om kuriositetskabinetter, feer, havmænd, fabeldyr og en hel masse andet. Samt om den urgamle fascination af det ukendte, om skyggeverden, spøgelser og om jagten på fantastiske væsner. Føl, hvordan det hemmelige og mystiske sniger sig ind på dig, alt imens vi ser på varulve, vampyrer og videnskab,” fortæller aftenens omviser Alexandra Damgaard, historiker ved Museum Lolland-Falster.  

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld