Nyhedsbrev 24. maj 2018

Onsdag d. 13. juni har Museum Lolland-Falster indbudt kunstneren Thomas Kadziola til at fortælle om sin kunst i udstillingen FACE på Stiftsmuseet i Maribo.

"Mennesketolvsten" – en aften med Thomas Kadziola

Mød kunstneren Thomas Kadziolas verden i udstillingen FACE. En fortælling om dit ansigt

Onsdag d. 13. juni har Museum Lolland-Falster indbudt kunstneren Thomas Kadziola til at fortælle om sin kunst i udstillingen FACE på Stiftsmuseet i Maribo. 

Thomas Kadziola, der jo først og fremmest er kendt for sit arbejde med Dodekalitten, har ansigtet som gennemgående tema i sit virke. Han fortæller selv:

”Jeg har, siden jeg som syv-årig besluttede mig for at blive kunstner, afbildet mennesker og i særdeleshed arbejdet med portrættet, ansigtet. For første gang vil jeg denne aften gå bag om mine bevæggrunde til dette og berette om, hvordan flere tilfældigheder har ført til, at jeg nu arbejder på Dodekalitten.”

Læs mere om foredraget

Museum Lolland-Falster med i internationalt herregårdsprojekt

Sammen med partnere fra fire lande omkring Østersøen skal Museum Lolland-Falster udvikle turismepotentialet i herregårde og markedsføre dem på tværs af grænser. Museet får 2,6 millioner kroner af den samlede støtte på i alt 16,5 millioner kroner fra Interreg under EU.

Glæden er stor på Museum Lolland-Falster og Reventlow-Museet på herregården Pederstrup. Det skyldes, at museet får andel i en bevilling på 16,5 millioner EU-kroner fra Interreg til projektet South Baltic Manors.

Projektet, der løber fra 2018 – 2021, skal udvikle herregårdenes turismepotentiale og markedsføre herregårde på tværs af grænser i området omkring den sydlige Østersø i Danmark, Sverige, Litauen, Tyskland og Polen. Det er et område, som præges af herregårde og rummer en mangfoldig herregårdshistorie.

Museum Lolland-Falsters direktør, Ulla Schaltz, ser frem til opgaven, der styrker museets internationale profil.

- Jeg ser store muligheder i, at vi sætter museernes faglige ansvarsområde og viden om herregårdene i spil og bidrager til at udvikle turismepotentialet i Lolland-Falsters herregårde og rige herregårdskultur på en bæredygtig måde, som respekterer herregårdenes særegne historie, siger Ulla Schaltz.

Læs mere om herregårdsprojektet

 

Kaffeglæde - Historisk salonaften på Pederstrup

Torsdag d. 14. juni 2018 slår Reventlow-Museet Pederstrup endnu engang dørene op til en historisk salonaften på museet – denne gang med fokus på kaffens lange og eksotiske fortælling. ”De første kaffebønner kom til Danmark i 1681, og efter et vist forbehold blev kaffen for alvor danskernes yndlingsdrik op gennem 1800-tallet,” fortæller den ene af aftenen to salonværter, Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter: ”En af de tidligste afbildninger af et kaffeselskab hænger netop på Reventlow-Museet Pederstrup, idet C.D.F. Reventlows forældre omkring 1740 lod sig male, mens de drak kaffe”.

I aftenens salon vil gæsterne ikke blot få mulighed for at smage på kaffen à la 1770, men også opleve, hvordan kaffen har udviklet sig fra den tidlige kogekaffe over erstatningskaffen under 2. verdenskrig og til nutidens klassiske kaffeoplevelse.

Læs mere om den historiske salonaften

Husk, at det er i weekenden, der er DAMPTRÆF!

Gå ikke glip af det traditionsrige damptræfs 10-årsjubilæum i weekenden d 26. og 27. maj 2018. Fra Damp til Diesel byder både på spændende nyheder og gamle kendinge og som noget helt nyt og anderledes deltager det dampdrevne træskib Ladye Dora (tidligere kendt som Frigga), der gennem de senere år er blevet totalrenoveret af en gruppe lokale, lollandske frivillige, og som blev søsat i 2017.

Læs mere om damptræffet og programmet

Musikalsk rejse mellem lysthuse og luftkasteller

Kunstnergruppen In Situ Lolland inviterer lørdag d. 26. maj til en musikalsk rejse i skulpturudstillingen Lysthuse og Luftkasteller - ny kunst i Reventlowparken.

En kvartet og en sopran fra Musikkonservatoriet i København vil sætte musik til udstillingens værker - fra romantiske toner til moderne, ”comtemporary” klassisk musik.

De udøvende kunstnere er: Alexander Chiu (Australien), Weronika Chajewska (Polen), Vincent Hardaker (New Zeeland) og Ningze Ma (Kina), mens sopran Johanna Maria Nylund (Finland) vil lægge stemme til rejsen.

Hvis man har brug for at sidde ned under koncerten, skal man selv medbringe klapstol/tæppe. I tilfælde af regnvejr rykkes koncerten indendørs. Der er fri adgang. Koncerten er muliggjort gennem økonomisk støtte fra Lolland kommune, Guldborgsund kommune, Brebølfonden, Reventlowparkens Støttekreds og Toyota-Fonden.

Hvornår: kl. 15-17

Pris: gratis

Persondataforordningen

Når du modtager Museum Lolland-Falsters nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi opbevarer de oplysninger du har givet os (navn og email-adresse). Oplysningerne benyttes udelukkende til brug for udsendelse af nyhedsbreve, og slettes omgående ved afmelding af nyhedsbrevet.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du afmelde det via "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld