Nyhedsbrev 7. juni 2018

Guldborgsunds naturvejleder, Det sorte Geomuseum, Fuglsang Kunstmuseum og Museum Lolland-Falster afholder den årlige junitur til Skejtens fantastiske natur– og kulturlandskab d. 25. juni 2018.

Kom med en tur til Skejten

Når natur, kultur og kunst mødes - mandag d. 25. juni 2018

Kunsthistoriker Anne Højer Petersen fra Fuglsang Kunstmuseum, naturvejleder Johnny Madsen fra Guldborgsund Kommune, geolog Elly Andersen fra Det sorte Geomuseum i Gedser og arkæolog Anna-Elisabeth Jensen fra Museum Lolland-Falster inviterer igen i år til en aften, hvor det fantastiske natur- og kulturlandskab ved Skejten er omdrejningspunktet. Få en anderledes tur ud i landskabet, når de forskellige fagpersoner fortæller om landskabet ved Skejten ud fra hver deres kompetencer.

Skejten på Sydøstlolland bliver ofte nævnt som et ægte istidslandskab, uopdyrket i generationer. Men er det kun naturen, der har været på spil, eller har vore forfædre alligevel haft en vis indflydelse?

"De store linjer i landskabet på det sydøstlige Lolland er dannet under den sidste istid, hvor store gletsjere gled henover området. Den sidste af de mange gletsjere modellerede landet til en hel række af langstrakte, lave bakker og dale. Kører man mellem Nysted og Nykøbing, passerer man tværs henover en hel serie af disse små bakker og dale, der tegner sig svagt i landskabet. Tydeligst er nok dalen med Flintinge Å. Da de store ismasser smeltede væk fra området, efterlod de landet tørt, men den smeltende is fik vandet til at stige op til det nuværende niveau. Vandet har oversvømmet de lavest liggende dele af dalene, mens bakkerne er tørre og således danner den blidt bugtende kystlinje, vi kender i dag, med mange små næs og halvøer, heriblandt Skejten," fortæller Anna-Elisabeth Jensen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

 

Se mere om turen

 

Museum Lolland-Falster deltager i Harry Potter Festival

Fredag d. 8. juni 2018 er der Harry Potter Festival i Maribo. Aktiviteterne er fordelt rundt om i byen, og på Stiftsmuseet kan man prøve at skrive med fjerpen, høre uhyggelige historier oppe på loftet, og i butikken bliver der solgt Harry Potter relaterede varer.

 

Se hele programmet her

 

Thomas Kadziola på Stiftsmuseet

Husk, at det er onsdag d. 13. juni, Museum Lolland-Falster har indbudt kunstneren Thomas Kadziola til at fortælle om sin kunst i udstillingen FACE på Stiftsmuseet i Maribo.

I foredraget vil Thomas Kadziola komme ind på inspirationskilder, både i kunsten og det levede liv, ligesom han også vil runde det rent håndværksmæssige. Foredraget vil blive ledsaget af dias, videoer og værktøj, og der vil være rig lejlighed for publikum til at stille spørgsmål.

Du kan læse mere om foredraget her

eller bestille billetter på Billetto

 

Og om lidt er kaffen klar...

Årets første historiske salonaften om glæden ved en god kop kaffe holdes på Pederstrup torsdag den 14. juni

I aftenens salon vil gæsterne ikke blot få mulighed for at smage på kaffen à la 1770, men også opleve, hvordan kaffen har udviklet sig fra den tidlige kogekaffe over erstatningskaffen under 2. verdenskrig og til nutidens klassiske kaffeoplevelse. Samtidig vil aftenens værter tage gæsterne med rundt i kaffens fascinerende kulturhistorie, der både involverer Ludvig Holberg, vores nutidige kafferutiner og ikke mindst kaffens betydning og status fra medicinsk lægemiddel til opkvikkende nydelse.

Læs mere om en aften, hvor sanserne kommer i spil

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld