Nyhedsbrev 21. juni 2018

Hver tirsdag i juli slår det arbejdende værksted dørene op i tidsrummet 10-14. Kom og få en snak med de dygtige håndværkere og få gode råd.

Mød håndværkerne i juli på Frilandsmuseet

Hver tirsdag i juli slår det arbejdende værksted dørene op

På Frilandsmuseet i Maribo har man gennem mere end 90 år passet på stedets stråtækte bindingsværkshuse. De gamle huse er primært bygget af naturmaterialerne ler, træ og strå og kræver derfor løbende renovering og vedligeholdelse.

"Henover sommeren er det muligt at opleve Frilandsmuseets dygtige håndværkere, når de går og arbejder på området. Her er man altid velkommen til at spørge ind til arbejdet og dermed få mere eller endda ny viden om de gamle håndværksteknikker", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster. I juli kan man hver tirsdag opleve det arbejdende værksted, når de dygtige tømrere rykker ind på museet for at arbejde på forskellige projekter. I øjeblikket er de i gang med at retablere Frilandsmuseets lægeurtebed, og det sker naturligvis efter de gamle forskrifter. "Vi glæder os til at se det færdige resultat, men allerede nu kan vi tydeligt se, at det bliver nogle meget smukke lægeurtebede, vi får bygget", fortsætter formidlingsinspektøren. 

 

Dette kan du opleve, når der er arbejdende værksted på Frilandsmuseet

 

Tæt på ansigterne - omvisninger i udstillingen FACE. En udstilling om dit ansigt

Hver onsdag i juli kan man kl. 14.00 komme med på en omvisning i Museum Lolland-Falsters særudstilling FACE. En udstilling om dit ansigt på Stiftsmuseet i Maribo. Udstillingen forholder sig til ansigtets mange aspekter og fortæller også om brugen af ansigtet i kunst, markedsføring og religion gennem tiden.

"Den eneste, der ikke kan se mit ansigt, er mig selv," siger Erik Kristiansen, formidlingschef ved Museum Lolland-Falster. "Og det er måske lidt katastrofalt, når man tænker på, hvor stor betydning, ansigtet har i kommunikationen med andre. Til gengæld kan du se de romerske kejsere i øjnene, da vi viser otte meget livagtige rekonstruktioner. Ansigtet er det mest åbne kommunikationsmedie, vi har som mennesker, for selv om vi tror, at vi har lagt den helt rigtige maske, kan vi ikke kontrollere vores ansigtstræk, og bliver røbet af dem. Samtidigt er det også noget af det mest intime vi har, - tænk på hvor grænseoverskridende det er, når andre går tæt på dit ansigt, eller stirrer på det. Derfor fortæller udstillingen en vigtig historie," fortsætter formidlingschefen.

 

Hvad siger dit ansigt? - Hør mere ved onsdagsomvisningerne på Stiftsmuseet

 

Tør du ...

"Museum Obscurum vandt i foråret fornyelsesprisen på Historiske dage, og det er stadig en fornøjelse at tage gæster med ind i udstillingen," fortæller Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster, som er en af bagmændene bag udstillingen. "Derfor har vi valgt at udbyde en række temaomvisninger hen over ferieugerne og på den måde give lokale og turister en mulighed for at komme helt tæt på dette særlige univers," fortsætter Leif Plith Lauritsen.

Omvisningerne foregår i udstillingen Museum Obscurum - på grænsen til virkeligheden. Her træder man ind i Cornelius S.C. Rödders verden fyldt med de utroligste ting, som fx souvenirlignende genstande, eksotiske og mystiske ting, en samurairustning, shamanstokke og et hav af udstoppede dyr. Men samlingen indeholder også noget, der er mere uforklarligt som fe-mumier, en drage og varulve i præparat.  I omvisningen bliver der stillet spørgsmål til opfattelsen af rigtigt og forkert, og skal man virkelig stole på alt, hvad man får at vide? Også selvom det er på et museum?

 

Hvis du tør, kan du se programmet for omvisningerne her

 

De smukkeste rammer for din Sankt Hansaften

Reventlowparkens Støttekreds afholder traditionen tro på lørdag d. 23. juni Sankt Hansarrangement i museets smukke park.

Fra kl. 18.30 spiller harmonikaklubben Rødby op i Ridehuset, der på dagen vil være fyldt med liv i form af børneaktiviteter, showdans m.m.

Kl. 21.15 holder sognepræst Jesper Vigant båltalen.

Fra kl. 19 til kl. 21 er hovedbygningen åben med levende lys i lysekronerne.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld