Nyhedsbrev 28. juni 2018

På Reventlow-Museet byder vi indenfor til sæsonens anden salonaften, hvor skønhed er aftenens tema. Arrangementet finder sted torsdag d. 5. juli fra kl. 19 – ca. 21, og det kræver tilmelding at deltage.

I skønhedens tegn

På Reventlow-Museet byder vi indenfor til sæsonens anden salonaften, hvor skønhed er aftenens tema

Torsdag d. 5. juli byder Reventlow-Museet Pederstrup ind til årets anden salon, hvor temaet står i skønhedens tegn.

I forlængelse af særudstillingen FACE på Stiftsmuseet har vi i år sat fokus på 1700-tallets portrætter på Reventlow-Museet Pederstrup,” fortæller Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster og idekvinden bag ophængningen af portrætkunsten i særudstillingssalen. ”Og når nu man betragter de skønne kvinder og noble herrer på malerierne, er det jo helt uundgåeligt ikke også at blive optaget af skønhedsidealer,” fortsætter Anne Elmer, der traditionen tro er vært for aftenens salon sammen med museumsinspektør Jesper Munk Andersen.

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4843 Torrig L
Hvornår: torsdag d. 5. juli kl. 19 – ca. 21
Pris: 100 kr. inkl. entré, kaffe/te og kage. Begrænset antal billetter. Billetter kan købes online på Billetto

 

 Du kan læse mere om, hvad der foregår,
når der holdes historisk salon på Pederstrup d. 5. juli

 

Museum Lolland-Falster skal udgrave stenalderboplads på Lidsø

Takket være midler fra Slots- og Kulturstyrelsen kan Museum Lolland-Falster udgrave en 5000 år gammel stenalderboplads ved Lidsø.

Arkæologerne på Museum Lolland-Falster får travlt denne sommer. Lige nu graver de ved afkørsel 48 ved Maribo. Sidst i juli genoptages Femern-udgravningerne, og nu har Slots- og Kulturstyrelsen bevilliget 300.000 kroner. De skal bruges til at udgrave en mere end 5000 år gammel boplads ved Lidsø i den inddæmmede Rødby Fjord.

Bjørnar Måge, som er museumsinspektør og arkæolog ved museet, forklarer, at bopladsen er truet af dyrkning. Han har gennem længere tid fundet knogler og tænder, som er pløjet op under dyrkning af jorden.

- Knogler og tænder nedbrydes meget hurtigt, når først de pløjes op, og derfor haster det med at undersøge bopladsen, inden de skrøbelige ting nedbrydes og forsvinder, siger Bjørnar Måge.

Udgravningerne begynder efter høst engang i midten af august og forventes at vare tre uger.

 

Er du nysgerrig?
Her kan du få mere at vide om den spændende udgravning, der snart går i gang

 

Tekstildag på Frilandsmuseet med sjove aktiviteter

Onsdag d. 4. juli 2018 sætter Frilandsmuseet fokus på, hvordan man lavede tøj i gamle dage – og der er naturligvis også sjove aktiviteter for børn i alle aldre

Onsdag d. 4. juli sætter vi fokus på, hvordan man før i tiden fremstillede tekstil. Denne dag har museet inviteret en håndfuld tekstilkyndige, som demonstrerer forskellige fagligheder, og som hjertens gerne deler ud af deres viden.

Her er der bl.a. mulighed for at møde ’Det rullende hørværksted’ fra Køng. De viser, hvordan man omdanner den stride hørplante til anvendelige fibre, der kan spindes til garn. Der er ligeledes mulighed for at følge den næste proces, hvor det gråbrune hørlærred bleges hvidt, da pigerne fra Vintersbølle Blegeri også deltager.

Vi får også besøg af Stella Farver, som viser, hvordan tekstilerne fik deres smukke farver gennem plantefarvning. Derudover bliver der arbejdet ved væven og spinderokken.

Dagens program:
10-16: Frilandsmuseet er åbent
10-16: De tekstilkyndige fortæller og demonstrerer deres teknikker på området
10-13: Aktiviteter for børn
11-15: Levendegørelse i Kapellanhuset

Der er også masser af sjove aktiviteter for børn.

 

DU KAN FÅ MERE AT VIDE HER

 

Mangler du inspiration til din sommerferie?

Er du til gys og gru eller landlig romantik? Ansigtets gåder eller herregårdsliv i 1800-tallet?

Uanset hvad du interesserer dig for, om du er ung eller gammel, eller om solen stråler eller regnen styrter ned, så har Museum Lolland-Falster noget at byde på i sommerferien.

Du kan få meget mere at vide om de sjove, spændende, gyselige eller hyggelige ting, du kan opleve, hvis du klikker her:

 

Tekstblok Sommerferie på Museet

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld