Nyhedsbrev 12. juli 2018

I løbet af 2018-19 indsamles og udstilles personlige fortællinger i tekst og billeder af op mod 300 danske borgere med flygtningebaggrund, når det dokumentariske kunstprojekt 100% FREMMED? tager på danmarksrejse til 20 byer. 100% FREMMED? slår sig ned i Marielyst på Falster den 18. juli til 7. august 2018.

100% FREMMED? kommer til Marielyst!

I samarbejde med Københavns Internationale Teater sætter Museum Lolland-Falster fokus på indvandring til Danmark gennem vandreudstillingen 100% FREMMED. Udstillingen fortæller 100 historier om nulevende fremmede i Danmark, hvoraf 10 af historierne omhandler fremmede på Lolland-Falster.

100% FREMMED? er en byrumsudstilling med 100 portrætter af borgere med flygtningebaggrund. Udstillingen vises i samarbejde med Museum Lolland-Falster på plænen foran Marielyst Velkomstcenter, Marielyst Strandpark 3, 4873 Væggerløse fra den 18. juli til 7. august.

Portrætterne viser menneskene bag statistikkerne og minder os om, at der bag tallene gemmer sig en mangfoldighed af skæbner.

 

 100% FREMMED?
En udstilling om tilhørsforhold, fællesskaber og livsvilkår

 

Til te i kunstskabet

Tag på en særomvisning i skulpturudstillingen Lysthuse & Luftkasteller – ny kunst i Reventlowparken, når kunstnergruppen In Situ Lolland og museumsinspektør Jesper Munk Andersen åbner kunstskabets låger fredag d. 27. juli kl. 16. ”Som altid er vi på Reventlow-Museet Pederstrup glade for de skæve vinkler og anderledes idéer, som kunstnerne bag parkens skulpturudstillinger kommer med,” fortæller museumsinspektøren. Og i år er ingen undtagelse, når In Situ Lolland åbner kunstskabet på vid gab og indbyder til te dybt inde i dets gemmer.

Mens museumsinspektør Jesper Munk Andersen i særomvisningen vil lægge en historisk vinkel på lysthusbegrebet, vil kunstnergruppen In Situ Lolland linde på lågen ind til kunstskabet og tage publikum med ind i tankeverdenen bag et udvalg af skulpturudstillingens værker.

Som afslutning på turen – og for at få landet de luftige ideer og tankegods ordentligt – slutter særomvisningen i herskabskøkkenet på museet, hvor der vil blive serveret te med tilhørende bagværk.

Hvor: Reventlowparken, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Hvornår: fredag d. 27. juli 2018 kl. 16-18
Pris: gratis

 

Her fortæller museumsinspektør Jesper Munk Andersn flere detaljer om det helt særlige teselskab

Gå ikke glip af fødselsdagsfest og ballonfart!

Husk at sætte kryds i kalenderen lørdag den 21. juli, hvor REventlow-Museet Pederstrups 78-årsfødselsdag fejres traditionelt med kaffe og fødselsdagskage.

I almindelighed er det fødselaren, der får gaver, men på denne dag er det de besøgende, der får en fødseldagsgave fra Reventlowparkens Støttekreds i form af en mulighed for at få et indblik i ballonflyvningens verden, når Claus Thomsen puster sin ballon op og fortæller om ballonflyvningens hemmeligheder. Og ovenikøbet kan man selv gå på opdagelse i en luftballon, der bliver udlagt i parken!

Hvornår: lørdag d. 21. juli kl. 11-16, luftballon i Reventlowparken kl. 13-15, offentlige omvisninger på museet kl. 11.30 og igen kl. 12.15. Caféen åben fra kl. 11-16.
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup og Reventlowparken, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: Luftballon i Reventlowparken er gratis, besøg på museet: voksne 50 kr., børn under 18 år gratis. Hvis du er medlem af CulturePoint, får du 50% i rabat på entré. Læs mere på www.CulturePoint.dk.

 

Bliv klogere på forbindelsen mellem C.D.F. Reventlow og ballonfart
og læs mere om dagens program

Fødselsdagsflag

 

Mangler du inspiration til din sommerferie?

Er du til gys og gru eller landlig romantik? Ansigtets gåder eller herregårdsliv i 1800-tallet?

Uanset hvad du interesserer dig for, om du er ung eller gammel, eller om solen stråler eller regnen styrter ned, så har Museum Lolland-Falster noget at byde på i sommerferien.

Du kan få meget mere at vide om de sjove, spændende, gyselige eller hyggelige ting, du kan opleve, hvis du klikker her:

 

Tekstblok Sommerferie på Museet

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Byvandring i Sakskøbing, afholdes d. 25. august

Kammermusik af Johann Sebastian Bach på Reventlow-Museet Pederstrup, afholdes d. 30 august

Salonaften nr. III med symboler som tema på Reventlow-Museet Pederstrup, afholdes d. 6. september

Kulturhistorisk Motorcykeltur, afholdes d. 9. september

Den store historiedag på Frilandsmuseet, afholdes d. 9 september

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld