Nyhedsbrev 20. juli 2018

Søndag d. 26. august 2018 sætter Frilandsmuseet i Maribo fokus på børn og deres hverdag i en offentlig rundvisning

Rundvisning på Frilandsmuseet

Søndag d. 26. august 2018 sætter Frilandsmuseet i Maribo fokus på børn og deres hverdag i en offentlig rundvisning

I begyndelsen af 1700-tallet blev børn anset som små voksne og ikke som en særlig gruppe, der havde behov og rettigheder. De havde ikke deres eget værelse, og måtte som oftest dele seng med søskende eller en bedsteforælder. Faktisk var børn bare små voksne, der ventede på at blive store.

I løbet af århundredet ændrede denne opfattelse sig, og man begyndte at behandle børn anderledes – de fik lov til rent faktisk at være børn. Men alligevel var der stadig en stor forskel på dengang og i dag. Drengene skulle lære at tænke selv, da de skulle ud i den store verden og tjene penge, hvorimod pigerne 'blot' lærte at blive gode mødre og husmødre. Drengene fik således kendskab til sprog, geografi, historie og regning, mens pigerne blev trænet i at læse, regne og brodere.

Det var imidlertid ikke gældende på landet, hvor børnenes primære opgave var at indgå i det daglige arbejde, og indtil de kunne hjælpe til, blev de set som en byrde, da de skulle have mad og passes. 

"Hele august er der mulighed for at komme tæt på barnets hverdag i 1700- og 1800-tallet, da det er denne måneds tema i Falstergården på Frilandsmuseet. Her fortæller vi om livet, forholdene og de strabadser børn blev udsat for 300 år siden", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

læs mere om arrangementet og tilmelding her.

 

Gå ikke glip af fødselsdagsfest og ballonfart!

 

Husk at sætte kryds i kalenderen lørdag den 21. juli, hvor Reventlow-Museet Pederstrups 78-årsfødselsdag fejres traditionelt med kaffe og fødselsdagskage. 

I almindelighed er det fødselaren, der får gaver, men på denne dag er det de besøgende, der får en fødseldagsgave fra Reventlowparkens Støttekreds i form af en mulighed for at få et indblik i ballonflyvningens verden, når Claus Thomsen puster sin ballon op og fortæller om ballonflyvningens hemmeligheder. Og ovenikøbet kan man selv gå på opdagelse i en luftballon, der bliver udlagt i parken!

Hvornår: lørdag d. 21. juli kl. 11-16, luftballon i Reventlowparken kl. 13-15, offentlige omvisninger på museet kl. 11.30 og igen kl. 12.15. Caféen åben fra kl. 11-16.
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup og Reventlowparken, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: Luftballon i Reventlowparken er gratis, besøg på museet: voksne 50 kr., børn under 18 år gratis. Hvis du er medlem af CulturePoint, får du 50% i rabat på entré. Læs mere på www.CulturePoint.dk.

 

Bliv klogere på forbindelsen mellem C.D.F. Reventlow og ballonfart
og læs mere om dagens program

Fødselsdagsflag

 

Se 100% FREMMED? i Marielyst!

I samarbejde med Københavns Internationale Teater sætter Museum Lolland-Falster fokus på indvandring til Danmark gennem vandreudstillingen 100% FREMMED. Udstillingen lader 100 flygtninge fortælle deres historie og deres syn på Danmark. Fælles for dem er, at de alle er indvandret til Danmark og har skabt sig en tilværelse her. Udstillingen følges senere op med 5 portrætter af tidligere flygtninge, der bor i Guldborgsund kommune.

100% FREMMED? er en byrumsudstilling med 100 portrætter af borgere med flygtningebaggrund. Udstillingen vises i samarbejde med Museum Lolland-Falster på plænen foran Marielyst Velkomstcenter, Marielyst Strandpark 3, 4873 Væggerløse fra den 18. juli til 7. august.

Portrætterne viser menneskene bag statistikkerne og minder os om, at der bag tallene gemmer sig en mangfoldighed af skæbner.

Der er åbent hele døgnet og gratis adgang.

 

 100% FREMMED? En udstilling om 100 tidligere flygtninges syn på Danmark

 

Mangler du inspiration til din sommerferie?

Er du til gys og gru eller landlig romantik? Ansigtets gåder eller herregårdsliv i 1800-tallet?

Uanset hvad du interesserer dig for, om du er ung eller gammel, eller om solen stråler eller regnen styrter ned, så har Museum Lolland-Falster noget at byde på i sommerferien.

Du kan få meget mere at vide om de sjove, spændende, gyselige eller hyggelige ting, du kan opleve, hvis du klikker her:

 

Tekstblok Sommerferie på Museet

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Byvandring i Sakskøbing, afholdes d. 25. august

Kammermusik af Johann Sebastian Bach på Reventlow-Museet Pederstrup, afholdes d. 30 august

Salonaften nr. III med symboler som tema på Reventlow-Museet Pederstrup, afholdes d. 6. september

Kulturhistorisk Motorcykeltur, afholdes d. 9. september

Den store historiedag på Frilandsmuseet, afholdes d. 9 september

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld