Nyhedsbrev 16. august 2018

Torsdag d. 6. september 2018 byder Reventlow-Museet Pederstrup ind til årets sidste salon, hvor omdrejningspunktet er symboler. Der er et begrænset antal billetter til salonen, de kan købes online på Billetto. Prisen er 100 kr. inklusive kaffe/te og kage.

En symbolsk salonaften

Sæsonens sidste salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup sætter fokus på symboler

Torsdag d. 6. september byder Reventlow-Museet Pederstrup ind til årets sidste salon, hvor omdrejningspunktet er symboler. ”Symboler på velstand, på magt og på politisk overbevisning,” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og den ene af aftenens to salonværter, og fortsætter, ”I museets enestående portrætsamling er særligt herrerne portrætteret med symboler, der skulle fortælle omverdenen om deres magt og indflydelse. Hermelinskåber, høje allongeparykker og militær beklædning var let at afkode for portrætternes betragtere, der dengang ikke var i tvivl om, hvem de så på, eller hvilken magt de besad”. Langt sværere er det i dag at afkode magthaverne – ikke fordi symbolerne er forsvundne, men fordi de har ændret karakter og er blevet langt mere subtile.

 

  Der er meget mere at sige om sæsonens sidste salonaften

- læs det her

 

Dit eget portræt

Er der gemt en portrætkunstner i dig? Det får du mulighed for at teste på Museum Lolland-Falsters portrætkursus.

Onsdag d. 19. september 2018 afholder Museum Lolland-Falster endnu et arrangement i forbindelse med udstillingen FACE. En udstilling om dit ansigt. Denne gang er det publikum selv, der skal i spil. Rundt i udstillingen vil der være placeret levende modeller, som publikum kan portrættere, og kunstneren Anne Gyrite Schütt stiller sig selv til rådighed som vejleder i portrættegning.

“Jeg vil starte med et lille oplæg, en peptalk, og derefter skal publikum i gang. Denne gang er det dem, som skal føre blyanten, kridtet eller kulstiften. Jeg håber, at rigtig mange vil komme til en festlig tegneaften med levende modeller, hvor man får chancen for at fuldføre et tegnet portræt. Og jeg håber, at det bliver en inspirerende aften for alle”, siger Anne Gyrite Schütt.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: 19. september 2018, kl.19 - 21
Pris: 75 kr.

Der er begrænset deltagerantal, og billetten købes på

Billetto

 

Vil du vide mere, inden du køber billet?

Så se her

Kom med arkæologerne på arbejde

I forbindelse med udbygningen af Ringsted-Femern Banen har arkæologerne gjort spændende fund fra vores fælles fortid nord for Nykøbing Falster. Derfor inviterer vi sammen med Banedanmark til Åben udgravning.

Der vil være rundvisning og mulighed for at møde og se arkæologernes arbejde.

Udgravningen er en middelalderbebyggelse fra 13-1400-tallet, og der er fundet både hustomter, hegn, dyreknogler, keramik og genstande af metal.

Kom og mød os! Vi byder på kaffe og kage, og det vil også være muligt at møde folkene bag projektet og høre mere om udbygningen af jernbanen.

Hvor: Udgravningspladsen ligger mellem Stubbekøbingvej og Nykøbing Falster omfartsvej ved jernbanen lige efter Refa-rundkørslen.
Hvornår: onsdag d. 22. august kl. 15.30-17.30
Parkering: Vi opfordrer til, at du tager cyklen eller henviser til parkering på Energivej eller Skovalléen, og derfra kan du gå til arealet.

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Kulturhistorisk Motorcykeltur, afholdes d. 9. september

Den store historiedag på Frilandsmuseet, afholdes d. 9 september

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld