Nyhedsbrev 23. august 2018

Søndag d. 9. september bliver der mulighed for at smage og opleve historien når Frilandsmuseet byder indenfor til en dag for alle sanser. Den store historiedag vil give indblik i, hvordan livet på landet var, før industrialiseringen forandrede alt. Foto: Ingrid Riis

Den store historiedag på landet

Søndag d. 9. september afholdes den store historiedag på Frilandsmuseet i Maribo. Her fylder vi de gamle huse med spændende smagsprøver og levende formidling.

Livet på landet i 1700- og 1800-tallet er på mange måder meget anderledes, end det liv vi kender til i dag. Men på mange måder kan vi takke de tidligere generationer for mange af den moderne tids tanker, ideer og samfundsstrukturer.  

“Denne søndag vil vi gerne tage vores gæster med tilbage til en tid, hvor forholdene var markant anderledes, tøjet havde andre former og funktioner, skoleundervisningen blev forandret totalt, og hvor der skete en revolution inden for det kulinariske område”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster. 

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: 9. september 2018, kl. 10-15
Pris: 75 kr.  

 

 Er du interesseret i gamle dages mad, tøj og skikke, er det på Den store historiedag, du kan lære meget mere

Se mere om dagens program

 

 

Museum Lolland-Falsters årlige motorcykeltur

Museum Lolland-Falsters kulturhistoriske mc-tur går i år til Guldborgland

Det er en godtepose, fyldt til randen med historier om det gode og om det onde, der åbnes, når Museum Lolland-Falster søndag d. 9. september 2018 kører den årlige motorcykeltur ud i det kulturhistoriske landskab.

”I år er ruten lagt, så vi kommer hele vejen rundt i Guldborgland. Det er første gang vores mc-tur går til dette område, som er fyldt med kulturhistorie, så jeg glæder mig rigtig meget til turen,” siger Anne Elmer, museumsformidler på Museum Lolland-Falster og turleder på motorcykelturen.

Museet har kørt den årlige ”kulturtur”, som den kaldes blandt motorcyklisterne, siden 2004, så det er altså 14. år, turen køres. Alle årene har der været en fantastisk opbakning til turen med mellem 75 og 150 deltagere hvert år. Turen er jo selvsagt meget afhængig af vejret, ”men vi har en fin arbejdsdeling mellem os,” fortæller Anne Elmer, ”deltagerne sørger for vejret, jeg sørger for indhold og ruteplanlægning.”

Hvor: Werner Larsens Vej, 4930 Maribo
Pris: voksne 75 kr., børn under 18 år gratis
Hvornår: søndag d. 9. september 2018 kl. 11. Ankomst fra kl. 10.

 

Årets tema er Det gode og det onde

- det kan du læse mere om her

Dit eget portræt

Er der gemt en portrætkunstner i dig? Det får du mulighed for at teste på Museum Lolland-Falsters portrætkursus.

Der er stadig enkelte ledige pladser på portrætkurset den 19. september, hvor  kunstneren Anne Gyrite Schütt stiller sig selv til rådighed som vejleder i portrættegning.

“Jeg vil starte med et lille oplæg, en peptalk, og derefter skal publikum i gang. Denne gang er det dem, som skal føre blyanten, kridtet eller kulstiften. Jeg håber, at rigtig mange vil komme til en festlig tegneaften med levende modeller, hvor man får chancen for at fuldføre et tegnet portræt. Og jeg håber, at det bliver en inspirerende aften for alle”, siger Anne Gyrite Schütt.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: 19. september 2018, kl.19 - 21
Pris: 75 kr.

Der er begrænset deltagerantal, og billetten købes på

Billetto

 

Vil du vide mere, inden du køber billet?

Så se her

Husk koncerten på Pederstrup!

Det er ikke hver dag, man har mulighed for at skrue tiden tilbage til første halvdel af 1700-tallet, men det kan man, når barokduoen Copenhagen med Stefanie Barner Madsen på barokviolin og Mads Damlund på museets cembalo indtager Thorvaldsensalen med toner af Johann Sebastian Bach.

Det er en koncert i international klasse, der bydes på, når duoen spiller Thorvaldsensalen op med Bachs sonater for violin og cembalo, der hører til tidens fineste kammermusik.

”Sonater, som vi har lov til at forstille os, at familien Reventlow har nydt under selskabelig form, når de lå på landet på Lolland eller inviterede til koncert i deres stuer i bypalæet i København,” siger museumsinspektør Jesper Munk Andersen, der ser frem til en musikalsk oplevelse på Reventlow-Museet Pederstrup.

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Hvornår: kl. 19.30-21.30
Pris: 100 kr. For indehavere af årskort eller medlemmer af CulturePoint er prisen 50 kr. Årskort eller aktiveret tilbud på CulturePoint skal fremvises med billetten i indgangen.

 

Billetter købes via Billetto

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Erindringsdag på Reventlow-Museet d. 16. september

Omvisning i Museum Obscurum på Falsters Minder d. 27. september

Efterårsferie på Frilandsmuseet og på Falsters Minder i uge 42

Allehelgensaften på Frilandsmuseet d. 31. oktober

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld