Nyhedsbrev 30. august 2018

Søndag d. 16. september 2018 skrues tiden i Reventlowparken tilbage til 1960’ernes popballer, når orkesteret Inspiration spiller op til dans og Reventlowparkens Støttekreds og Museum Lolland-Falster byder ind til en dag i nostalgien og erindringernes tegn.

Fest i pigtrådstemplet

Erindringsdag i Reventlowparken søndag d. 16. september 2018

Søndag d. 16. september skrues tiden i Reventlowparken tilbage til 1960’ernes popballer, når orkesteret Inspiration spiller op til dans, og Reventlowparkens Støttekreds og Museum Lolland-Falster byder ind til en dag i nostalgien og erindringernes tegn.

Mange på Lolland bliver endnu helt salige, når de hører Reventlowparkens navn, og mange ligger stadig inde med både gode minder og sjove fortællinger fra de glade dage i Ridehuset, da der blev afholdt søndagsballer,” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter: ”Og det er præcis minderne og de gode fortællinger, vi på Museum Lolland-Falster er ude efter, når museet i samarbejde med Reventlowparkens Støttekreds byder ind til ”Fest i pigtrådstemplet”. For mens museet har god viden om Ridehusets historie, mens Pederstrup var i familien Reventlows eje, er det yderst begrænset, hvad vi egentlig ved om livets gang og de glade dage, da Ridehuset fungerede som kro, og der søndag efter søndag blev spillet op til bal”.

På erindringsdagen vil der være mulighed for at aflevere sin viden – hvis den er sat på papir – eller skrive sig op til deltagelse i et erindringsmøde, hvor museet vil indsamle de gode fortællinger og sjove historier, som knytter sig til stedet. ”Det vil også være muligt at aflevere gamle fotografier til museet eller lade dem indscanne, så museet får en kopi af dem, hvis nu minderne stadig er for store til at slippe billederne,” fortæller Anne Elmer, formidler på museet.

Medbring frokost og service. Øl, vin, vand og kaffe må ikke medbringes, men kan købes på dagen til favorable priser. Mad og drikke kan indtages ved borde opsat i Ridehallen.

Hvornår: 16. september 2018 kl.12-15.30
Hvor: Reventlowparken, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: Det er gratis at deltage. Øl, vin, vand og kaffe sælges – må ikke medbringes.

 

Drømmer du dig tilbage til de gode gamle dage med popbal i Ridehuset?

Og vil du vide mere om erindringsdagen?

Se mere om dagens program

 

 

Eftermiddagstur til Aastrup Kirke og Moseby præstegårdshave

Kulturmindeforeningen i Nykøbing inviterer alle interesserede med på bustur med et historisk tvist

Kulturmindeforeningens årlige bustur går denne gang til Aastrup Kirke og Moseby præstegårdshave. Ved Aastrup kirke har foreningen fået en aftale med sognepræst Jens Dag Lose, der vil fortælle om Aastrup Kirke, kirkens middelalderlige kalkmalerier og ikke mindst den istandsættelse, de gennemgik i 2017.

“Det er en rigtig spændende bustur, vi har fået skruet sammen i år”, fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen, og fortsætter, “vi håber, at der er mange, der vil være en del af denne dag, som vil byde på både hyggeligt samvær og interessante oplevelser”.

Hvornår: lørdag den 22. september 2018 kl. 13.30-17.30
Hvor: bussen kører fra Cementen, Nykøbing F.
Pris: for medlemmer 200 kr. pr. person og 225 kr. for ikke-medlemmer (dækker bus, guide, kaffe + kage)

 

Det er ikke hver dag, man får mulighed for at opleve Danmarks smukkeste præstegård, derfor er der også tilmelding til arrangementet

 

Læs mere og find oplysninger om tilmelding

Glem ikke motorcykelturen den 9. september!

Den kulturhistoriske mc-tur går i år til Guldborgland

Museet har kørt den årlige ”kulturtur”, som den kaldes blandt motorcyklisterne, siden 2004, så det er altså 14. år, turen køres. Alle årene har der været en fantastisk opbakning til turen med mellem 75 og 150 deltagere hvert år. Turen er jo selvsagt meget afhængig af vejret, ”men vi har en fin arbejdsdeling mellem os,” fortæller Anne Elmer, ”deltagerne sørger for vejret, jeg sørger for indhold og ruteplanlægning.”

Hvor: Werner Larsens Vej, 4930 Maribo
Pris: voksne 75 kr., børn under 18 år gratis
Hvornår: søndag d. 9. september 2018 kl. 11. Ankomst fra kl. 10.

 

Årets tema er Det gode og det onde

- det kan du læse mere om her

Husk også den store historiedag!

Denne søndag vil vi gerne tage vores gæster med tilbage til en tid, hvor forholdene var markant anderledes, tøjet havde andre former og funktioner, skoleundervisningen blev forandret totalt, og hvor der skete en revolution inden for det kulinariske område.

Rundt om i Frilandsmuseets huse vil man kunne få smagsprøver på lokale egnsretter og få en snak med museets personale om, hvad man spiste dengang. Smagsprøverne er udarbejdet i et samarbejde med Michael Storgaard fra Vikarkokken efter originale opskrifter fra perioden. 

Denne dag får vi også besøg af “Selskabet for dansk spids”, der vil vise deres hunde frem og fortælle om racen. Det menes, at denne race var kendt allerede i 1700-tallet, og måske er det endda den, der er portrætteret på et Jens Juul maleri fra slutningen af netop dette århundrede.

 

Den store historiedag på landet - weekendens kulinariske oplevelse

- se mere her

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Omvisning i Museum Obscurum på Falsters Minder d. 27. september

Efterårsferie på Frilandsmuseet og på Falsters Minder i uge 42

Allehelgensaften på Frilandsmuseet d. 31. oktober

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld