Nyhedsbrev 4. oktober 2018

I uge 42 inviterer vi indenfor til et væld af aktiviteter for børn i alle aldre. Aktiviteterne foregår på tre lokaliteter – så se, hvad der er noget for dig og dine interesser. Her er der mulighed for at være kreativ, hygge med familien, smage lækkerier og gå på opdagelse i fortiden.

Efterårsferie på Museum Lolland-Falster

“Vi har samlet en bred vifte af aktiviteter, som afvikles i skolernes efterårsferie. Der foregår spændende ting i både Nykøbing, Rødbyhavn og Maribo, så der er rig mulighed for at besøge det lokale museum og vælge lige den aktivitet, der falder i jeres smag”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Aktiviteterne er meget forskellige og afholdes på forskellige tider og adresser.

På Frilandsmuseet i Maribo er der Tyg, hyg og byg - se programmet

På Falsters Minder er hyggelig uhygge i Museum Obscurum - se programmet

På de arkæologiske udgravninger i Rødbyhavn i forbindelse med Femernforbindelsen kommer man tæt på Lollands stenalder - se programmet

“Det bliver sjovt at arbejde på Museum Lolland-Falster i efterårsferien med alle de forskellige aktiviteter. Og vi glæder os rigtig meget til at dele uge 42 med alle dem, der har lyst til at komme og være en del af herlighederne”, afslutter Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

 

Hvis du vil se det samlede program for efterårsferien,

kan du downloade det her

 

Spiritisme, overtro og videnskab

Eksklusiv rundtur i Museum Obscurum på Falsters Minder torsdag d. 25. oktober 2018

Oplev Museum Obscurum på Falsters Minder i mørke og hør mere om denne måneds tema Spiritisme og videnskab omkring år 1900.

“Spiritisme var en bevægelse, der kom til Danmark fra USA, hvor to søstre gennem bankelyde i deres hjem oplevede at få kontakt til åndeverdenen. I Danmark blev der i 1892 oprettet et "Spiritistisk Broderskab". I denne "cirkel" blev der ugentligt holdt arrangementer og seancer, hvor deltagerne kom i kontakt med åndeverdenen. Bevægelsen bredte sig over hele landet til egentlige menigheder”, fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster og fortsætter, “Kontakten med afdøde foregik gennem såkaldte medier, og man anvendte bl.a. ouija-brættet og automatskrift. Men spiritismen mødte også meget modstand fra videnskaben, der foranstaltede komplicerede forsøg for at modbevise kontakten med åndeverdenen.”

Aftenens rundviser er spændt på, om der denne aften skabes en særlig kontakt med åndeverdenen, for når man bevæger sig ind i Museum Obscurums univers, er der aldrig til at vide, hvad der sker.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 25. oktober 2018, fra 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr. 

 

Tilmelding er nødvendig

- læs mere her

Det er i morgen!!!

Du kan lige nå at komme med, når der skal afsløres spændende ting fra mumiekassen i Museum Obscurum.

Da der er begrænset plads i lokalerne, hvor åbningen foregår, må du være der i god tid, hvis du skal være blandt de første, der ser, om der virkelig er en underfundig barnemumie blandt de mystiske artefakter fra Sydamerika.

Hvornår: fredag den 5. oktober kl. 15-16
Pris: Prisen denne dag er 75 kr. for voksne og 25 kr. for børn som ,ud over almindelig adgang til Museum Obscurum, også giver ret til at deltage i åbningen af ”mumiekassen”.

NB.: Der er plads til max. 25 personer ved åbningen.

 

Læs mere her

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

FACE-festival - unge laver events for unge på Stiftsmuseet - d. 13. oktober

Allehelgensaften på Frilandsmuseet d. 31. oktober

Når øjet standses - Maribo Kunstforening af 1947 udstiller på Stiftsmuseet - fra d. 9. november

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld