Nyhedsbrev 11. oktober 2018

På Allehelgensaften åbner Frilandsmuseet i Maribo dørene for en uhyggelig aften, hvor museet kan opleves i lommelygtens skær. Aftenen sluttes af med en aftenvandring på Maribo kirkegård.

Allehelgensaften - De dødes nat på Frilandsmuseet

Uhyggen breder sig på Frilandsmuseet d. 31. oktober 2018, når museet slår dørene op og inviterer indenfor til en aften med fejring af de døde. Omgivet af mørke og kun med en lommelygte får man denne aften en unik mulighed for at gå på opdagelse i de gamle huse og se, hvad der foregår efter lukketid. Rundt om i husene bliver der fortalt om død, begravelse og al den overtro, der var forbundet med emnet.

Efter besøget går vi i samlet flok gennem den mørke skov ned til Maribo Domkirke, hvor de uhyggelige fortællinger fortsætter. Her vil sognepræst Per Møller og museumsdirektør og død- og begravelsesentusiast og -ekspert Ulla Schaltz lave en særlig aftenvandring på kirkegården.

Hvornår: 31. oktober 2018 kl. 19-21
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år 10 kr.

 

Du kan se hele programmet for den uhyggelige aften

HER!

Se sukkerfabrikken i Nykøbing F.

Fire hverdage i november 2018 er det muligt at komme helt tæt på sukkerfabrikken i Nykøbing F.

Nordic Sugar Nykøbing tilbyder i november fire fabriksrundvisninger à ca. 2 timers varighed, hvor de viser og fortæller om sukkerfremstillingsprocessen. 

“Man mødes ved kantineindgangen på Gedservej. Registrering og udlevering af sikkerhedsudstyr foregår i kantinen, hvorefter der vises en kort film om sukkerproduktion. Dernæst påbegyndes rundvisning, som foregår både udendørs og indendørs i varme fabrikslokaler, så husk fornuftigt tøj og praktiske sko. Besøget afsluttes i kantinen, hvor der vil være lejlighed til at stille yderligere spørgsmål,“ har Kirsten Wraa fra Turistinformationen i Nykøbing fået fortalt fra Sukkerfabrikken. 

Hvornår: 1., 7., 13. og 26. november 2018, alle dage kl. 19 
Hvor: Nordic Sugar, ved kantineindgangen på Gedservej, 4800 Nykøbing
Pris: gratis

 

Læs mere om den særlige mulighed for

at få lov at komme helt tæt på sukkerproduktionen

Invitation til rejsegilde

Den gamle Skovridergård på Frilandsmuseet er i gang med at få en  ansigtsløftning i form af en vinkeltilbygning. Her får Naturlandet  Lolland-Falster fra næste sæson til huse, og bygningen bliver også den  nye indgang til Frilandsmuseet.

Tilbygningen kender vi fra gamle  billeder, så man kan også sige, at bygningen får  sit gamle udtryk tilbage.
Tilbygningen opføres naturligvis efter de gamle traditioner,  i bindingsværk og med stråtag.  Og traditionen tro kan en bygning ikke opføres uden et rejsegilde.

Det vil derfor glæde mig at se dig/jer til rejsegilde på  Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo torsdag d. 18. oktober 2018 kl. 15
Vi glæder os til at se dig/jer!

Med venlig hilsen
Ulla Schaltz, museumsdirektør

NB: Tilmelding til asm@museumlollandfalster.dk senest d. 16. oktober 2018

 

Download invitationen her

Besøg Gedser fyr og nyd udsigten!

Gå ikke glip af dette unikke tilbud for at bese Gedser fyr og Gedser fra højden.

Hvis du vil være sikker på at kunne komme med op i fyret, så tilmeld dig til Marianne Reinhardt på tlf: 40 27 65 30 eller e-mail: reinhardt.mari@outlook.dk senest dagen før.

Hvor: Gedser Fyr, Gedser Fyrvej 2B, 4874 Gedser
Hvornår: tirsdag den 16. oktober kl. 13.45-15
Pris: voksne 20 kr., børn gratis

 

Se mere

Musum Obscurum på Fantasymesse

I efterårsferien vil man kunne møde et par af kuratorerne for Museum Obscurum på Fantasymessen på Herlufsholm. Her vil man kunne snakke med dem om udstillingen og måske endda komme til at gyse lidt, idet vi medbringer udvalgte effekter.

Så vil du se en mumificeret fe eller en varulveunge i formaldehyd, så kig forbi Fantasymessen enten den 19. eller 20. oktober.

FACE Festival – Festival FACE

Fredag d. 12 oktober kl. 16 – 21 slår Stiftsmuseet dørene op for 5 timers events og workshops for unge. Kom og deltag workshoppen, hvor du kan lære at bruge GoPro kamera, spille forskellige brætspil eller FIFA 19, lytte til dine, dine forældres eller andres LP-plader, deltage i guitarsalonen, teste dine færdigheder på Slackline eller deltage i workshoppen med Open Mic, Karaoke, Salsa og Rap-Battle.

Festivalen er planlagt og gennemføres af unge fra Lolland-Falster.

 

Det er gratis at deltage. Husk at tage alle vennerne med.                    

Museumsforbund en realitet

Det var en historisk dag, da tre museer fra Danmark og Tyskland fredag den 28. september stiftede et forbund, hvor de forpligter sig på et tæt samarbejde tværs over Østersøen. Det skete ved en stiftelseskonference i Nykøbing Falster.

De tre museer er fra Danmark Museum Lolland-Falster og Museum Vestsjælland, mens det fra tysk side er Oldenburger Wallmuseum. Men Museumsforbundet NORDMUS er åbent for alle relevante museer og kulturinstitutioner. Håbet er, at så mange som muligt vil være med.

Lead partner er Museum Lolland Falster, og museets direktør Ulla Schaltz glæder sig til at komme i gang med samarbejdet, som skal give museumsgæsterne flere perspektiver på historien, især den fælles. "Vi lever i et grænseland. På den danske side fortælles dansk historie, på den tyske side fortælles tysk historie, men med museumsforbundet fokuserer vi på, at museerne fremmer den fælles historie over for gæsterne."

Direktør for Oldenburger Wallmuseum Stephan Meinhardt glæder sig til, at et forbund giver museerne flere muskler. "Sammen er vi stærkere. Vi taler med flere stemmer og får større gennemslagskraft både i Tyskland og i Danmark, selv om vi hver især er små museer," siger Stephan Meinhardt.

Eskil Vagn Olsen, som er direktør for Museum Vestsjælland, ser frem til, at optimere arbejdet med frivillige og skabe gensidig synlighed. "Vi har allerede haft stor glæde af erfaringsudvekslinger omkring brug af frivillige på museerne, og det ser jeg frem til at udbygge samtidig med, at vi øger museernes synlighed, så vi bliver mere attraktive og relevante at besøge for de mange især tyske turister, som besøger Danmark," siger Eskil Vagn Olsen.

 

Læs mere om det dansk-tyske museumsforbund

NORDMUS

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

De dødes dag - fest, farver og mexicansk stemning på Falsters minder - 2. november

Når øjet standses - Maribo Kunstforening af 1947 udstiller på Stiftsmuseet - fra d. 9. november

Kulturmindeforeningen: Præsentation af årbog - 16. november

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld