Nyhedsbrev 18. oktober 2018

Allehelgensaften den 31. oktober og Allehelgensdag den 1. november er i den katolske del af verden, og i Danmark i middelalderen, en vigtig mindehøjtidelighed for de døde.

De dødes dag

Fredag d. 2. november 2018 fejrer Museum Lolland-Falster ‘De dødes dag’ på Museum Obscurum i Nykøbing

Allehelgensaften den 31. oktober og Allehelgensdag den 1. november er i den katolske del af verden, og i Danmark i middelalderen, en vigtig mindehøjtidelighed for de døde. I Mexico er denne højtid smeltet sammen med ældgamle, præcolumbianske ritualer og blevet til en livsbekræftende fest for de døde, hvor de dødes sjæle kaldes tilbage til de levendes verden for at nyde alle de ting, de holdt af, mens de var levende.

“Vi har valgt at fejre denne mexicanske tradition som en udløber af de spændende Maya-genstande, vi afslørede for små 14 dage siden i Museum Obscurum. Dette fund var virkelig spændende, og vi følte, at vi bare måtte dykke dybere ned i dette fund og landets traditioner”, fortæller Leif Plith Lauritsen, bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster. I forbindelse med gennemgangen af Cornelius’ mange notater kan vi ligeledes se, at han flere gange har beskrevet denne tradition. Her er han meget optaget af fejringen af de døde og det, at det mere er en festdag end en sorgens dag.

Hvornår: 2. november 2018 kl. 15-18
Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing
Pris: voksne 50 kr., børn gratis, 35 kr. pr. aktivitet

 

Flere oplysninger om festlighederne

kan du hente her

Sidste chance

Lørdag d. 27. oktober 2018 er sidste mulighed for at opleve udstillingen ‘FACE. En udstilling om dit ansigt‘

Henover sæsonen har man på Stiftsmuseet i Maribo kunnet opleve udstillingen ‘FACE. En udstilling om dit ansigt’. Udstillingen kan opleves lidt endnu, men det er snart ved at være sidste chance.

“Vi oplever hele tiden, at udstillingen overrasker. Jeg har personligt fået mange positive tilbagemeldinger fra almindelige museumsbesøgende eller i forbindelse med særarrangementer holdt i tilknytning til udstillingen. Så min anbefaling er helt klart at tage en tur forbi Stiftsmuseet, hvis du endnu ikke oplevet udstillingen FACE”, fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

Hvornår: sidste chance 27. oktober 2018
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr., børn u/18 år gratis

Allehelgen på Frilandsmuseet

Allehelgen nærmer sig...

...og dermed den aften, hvor Frilandsmuseet danner rammen om en fortælling om død, begravelse og al den overtro, der engang var forbundet med emnet.

Temaet fastholdes på en tur gennem den mørke skov ned til Maribo Domkirke, hvor sognepræst Per Møller og museumsdirektør og død- og begravelsesentusiast og -ekspert Ulla Schaltz laver en særlig aftenvandring på kirkegården.

Hvornår: 31. oktober 2018 kl. 19-21
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år 10 kr.

 

Du kan se hele programmet for den uhyggelige aften

HER!

Spiritisme i Museum Obscurum

Du kan stadig nå at komme med på en eksklusiv rundtur i Museum Obscurum på Falsters Minder torsdag d. 25. oktober 2018

Oplev Museum Obscurum på Falsters Minder i mørke og hør mere om denne måneds tema Spiritisme og videnskab omkring år 1900.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 25. oktober 2018, fra 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr. 

 

Tilmelding er nødvendig

- læs mere her

Se sukkerfabrikken i Nykøbing F.

Fire hverdage i november 2018 er det muligt at komme helt tæt på sukkerfabrikken i Nykøbing F.

Nordic Sugar Nykøbing tilbyder i november fire fabriksrundvisninger à ca. 2 timers varighed, hvor de viser og fortæller om sukkerfremstillingsprocessen. 

“Man mødes ved kantineindgangen på Gedservej. Registrering og udlevering af sikkerhedsudstyr foregår i kantinen, hvorefter der vises en kort film om sukkerproduktion. Dernæst påbegyndes rundvisning, som foregår både udendørs og indendørs i varme fabrikslokaler, så husk fornuftigt tøj og praktiske sko. Besøget afsluttes i kantinen, hvor der vil være lejlighed til at stille yderligere spørgsmål,“ har Kirsten Wraa fra Turistinformationen i Nykøbing fået fortalt fra Sukkerfabrikken. 

Hvornår: 1., 7., 13. og 26. november 2018, alle dage kl. 19 
Hvor: Nordic Sugar, ved kantineindgangen på Gedservej, 4800 Nykøbing
Pris: gratis

 

Læs mere om den særlige mulighed for

at få lov at komme helt tæt på sukkerproduktionen

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Når øjet standses - Maribo Kunstforening af 1947 udstiller på Stiftsmuseet - fra d. 9. november

Kulturmindeforeningen: Præsentation af årbog - 16. november

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld