Nyhedsbrev 25. oktober 2018

16. november 2018 holder Kulturmindeforeningen præsentation af årbog nr. 37. I år er temaet posthuset, og boglanceringen foregår i Pitstop Idestrup, hvor der engang lå et posthus.

Boglancering

16. november 2018 holder Kulturmindeforeningen præsentation af årbog nr. 37

Traditionen tro udgiver Kulturmindeforeningen Nykøbing sin bog i november, og i år er bogens tema posthuse.

“Kulturmindeforeningens årbog nr. 37 omhandler netop i år fortællingen om posthuse, postbude og postassistenter mv. Kulturmindeforeningen ser sammen med hele Danmark, at posthuse, postbude og postassistenter, som var en del af alles hverdag, hvad enten vi var private, et firma, en kommune, en forening, en institution eller lignende, er ved at forsvinde,” fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen. “For at sætte fokus på denne forsvinden har Kulturmindeforeningen valgt dette emne for årets udgivelse og for at sætte det hele i et større perspektiv, har vi i år valgt at afholde bogpræsentationen i Pitstop Idestrup, hvor der engang lå et posthus,” afslutter Anita Ulrik Sørensen.

Alle er velkomne til at deltage i lanceringen.

Bogen er støttet af Arbejdernes byggeforening Afdeling A.

Hvornår: 16. november 2018 kl. 14-16
Hvor: Pitstop Idestrup, Møllevej 20b, 4872 Idestrup

 

Flere detaljer om Kulturmindeforeningens lancering

af årbog nr. 37 finder du her

Museum Lolland-Falster har erhvervet Anna Sophie Reventlows rejsebibel.

Museum Lolland-Falster har erhvervet et nyt klenodie til samlingen i form af Christian IV’s rejsebibel fra 1647.

Det er en rejsebibel, der helt bogstaveligt lever op til sit navn, og som har en helt særlig historie og ikke mindst tilknytning til familien Reventlow, som nu vender hjem Lolland-Falster. Det sker med økonomisk støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, Jesper Munk Andersen, fortæller, at rejsebiblen igennem sin efterhånden 370 år lange historie er rejst ind og ud af Lolland-Falster ad flere omgange, inden den i sommer blev indlemmet i museets samling.

”Få årtier efter rejsebiblen, der er delt i to læderindbundne bind, kom ud af trykken, blev den erhvervet af den første kendte ejer”, fortæller Jesper Munk Andersen, der ikke lægger skjul på, at det er noget af et scoop, museet har gjort med erhvervelsen.

”Det var ikke en frøken hvem som helst, der kom i besiddelse af biblen. Ejeren var nemlig den højadelige Anne Sophie Ulfeldt, der ikke blot var niece til landsforræderen Corfitz Ulfeldt, men som i 1685 slog følge med kongedatteren Leonora Christine, da hun flyttede fra fangenskabet i Blåtårn på Københavns Slot og ind i det nedlagte kloster i Maribo”, tilføjer Jesper Munk Andersen.

 

Rejsebiblen har en spændende historie

- læs den her!

Det er snart Allehelgen!

Du kan holde Allehelgen på Frilandsmuseet...

...hvor Frilandsmuseet danner rammen om en fortælling om død, begravelse og al den overtro, der engang var forbundet med emnet.

Temaet fastholdes på en tur gennem den mørke skov ned til Maribo Domkirke, hvor sognepræst Per Møller og museumsdirektør og død- og begravelsesentusiast og -ekspert Ulla Schaltz laver en særlig aftenvandring på kirkegården.

Hvornår: 31. oktober 2018 kl. 19-21
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år 10 kr.

 

Du kan se hele programmet for den uhyggelige aften

HER!

 

Køb billet

Mexicanske traditioner

Husk, at du også kan være med til at fejre ‘De dødes dag’ på Museum Obscurum i Nykøbing

“Vi har valgt at fejre denne mexicanske tradition, De dødes dag, som en udløber af de spændende Maya-genstande, vi afslørede for små 14 dage siden i Museum Obscurum. Dette fund var virkelig spændende, og vi følte, at vi bare måtte dykke dybere ned i dette fund og landets traditioner”, fortæller Leif Plith Lauritsen, bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster. I forbindelse med gennemgangen af Cornelius’ mange notater kan vi ligeledes se, at han flere gange har beskrevet denne tradition. Her er han meget optaget af fejringen af de døde og det, at det mere er en festdag end en sorgens dag.

Hvornår: 2. november 2018 kl. 15-18
Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing
Pris: voksne 50 kr., børn gratis, 35 kr. pr. aktivitet

 

Flere oplysninger om festlighederne

kan du hente her

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Når øjet standses - Maribo Kunstforening af 1947 udstiller på Stiftsmuseet - fra d. 9. november

Rundtur i Museum Obscurum - mørke, mystik og magi - 29. november

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld