Nyhedsbrev 7. december 2018

20. december 2018 afholdes årets sidste rundvisning i Museum Obscurum. Denne gang er aftenens særtema jul og overtro.

Foto: Klabautermanden (skibsnisse), som Cornelius købte på en af sine rejser til Norge

I den mørke juletid... Cornelius, juletro og overtro

Årets sidste rundvisning i Museum Obscurum d. 20. december 2018

Tør du gå med ind i Cornelius’ fantastiske verden, hvor vi bevæger os ind over grænsen til det uvirkelige? Kom og hør om den urgamle fascination af det ukendte, om skyggeverden, spøgelser og om jagten på fantastiske væsner.

“Aftenens tema er tro og overtro omkring jul. Her fortæller jeg blandt andet om julens mere uhyggelige og dunkle traditioner, og I kan opleve de spændende og mærkelige genstande, som findes i Cornelius' samling,” fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 20. december 2018 fra 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr. 

Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F.  

 

Vil du vide mere?

 

Direktør Ulla Schaltz i top 100

Museum Lolland-Falsters direktør Ulla Schaltz er kommet på det digitale medie Kommunikationsforums liste over de 100 mest indflydelsesrige kvinder i kultur- og medieverdenen.

Ud over den personlige ære er det et værdifuldt aktiv for museet, at direktøren anerkendes som en af de 100 mest indflydelsesrige kvinder i kulturverdenen. Det er noget, der sætter Lolland-Falster på landkortet, og det viser, at Lolland-Falster har indflydelsesrige personer, som er med til at forme rammerne for danske museer og kulturlivet.

Ulla Schaltz er formand for Kulturministeriets strategiske panel, og hun er næstformand for Kulturhistorisk Udvalg under Slots- og Kulturstyrelsen.

 

Se listen her

Museets middelalderekspert omfortolker middelalderkirke

Store Heddinge Kirke på Stevns var ikke en forsvarskirke, men en valfartskirke for Sankt Katharina, som er de rejsendes og korsfarernes beskytter. Det skriver Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster i en artikel i Årbog for Historisk Samfund for Præstø Amt 2018, som udkom i denne uge.

Kirkens kor er i to etager, og på det øverste stokværk findes en række rum og nicher, som tidligere er sat i forbindelse med korsriddere og en funktion som forsvarskirke. Arkitekturen giver dog langt mere mening som led i en helgendyrkelse i middelalderen, hvor pilgrimme gik i procession. I nicherne har der stået vievand og måske en figur af Sankt Katharina. I et større rum var selve relikviet. Nogle andre rum og aflukker har været brugt til at opbevare værdier, genstande og klæder brugt af munke, som stod for processionerne.

Årbogen kan købes her

Foto: Leif Plith Lauritsen, Museum Lolland-Falster

Når øjet standses - sidste chance

Lørdag er sidste chance for at se Hanne Skyums udstilling af farvetræsnit, malerier og trærelieffer.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Hvornår: Museet er åbent fredag 9.30-16.30 og lørdag 10-12.30

 

Se mere om udstillingen her

Husk, at der er julebutik i Nykøbing helt frem til jul!

Juleåbningstider

Den gamle butik er fuld af skøn julestemning og masser af gode varer til hele julen.

“Vi har valgt kun at have julevarer i butikken, så man rigtig kan komme i stemning og nyde den gode, gamle, nostalgiske jul”, siger Dorthe Fibæk, butikschef ved Museum Lolland-Falster.

 

Se mere om julebutikken     

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Kulturmindeforeningens foredrag om Kaare Klint tirsdag d. 5. februar

Vinterferiearrangementer i uge 7

Og lige nu er museet i gang med at lægge sidste hånd på arrangementer og udstillinger 2019 - det kommer der snart meget mere om ...

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld