Nyhedsbrev 17. december 2018

Et snapshot før verden gik af lave af den unge Lucie-Marie Reventlow under familiens sommerophold på Pederstrup ca. 1912. I favnen holder hun et af sine tre børn.

Foto: Museum Lolland-Falster

Museets herregårdsekspert bag fagfællebedømt artikel

Med fortællingen om den sidste lensgrevinde på Pederstrup, Lucie-Marie Reventlows (1884-1984) kamp for fastholdelse af Brahetrolleborg i familien Reventlows eje belyser museumsinspektør Jesper Munk Andersens artikel om den kontroversielle godsejerfrue den nye virkelighed og økonomiske situation, som særligt en del tidligere majoratejere stod i efter Lensafløsningslovens vedtagelse i 1919.

Gennem et nærstudie af det redningsarbejde, som blev iværksat ved Christian-Einar Reventlows (1864-1929) død giver artiklen et nuanceret billede af motiverne bag arbejdet samt ikke mindst Lucie-Marie Reventlows andel deri.

Artiklen kan læses i den seneste udgave af Herregårdshistorie 14, der udkom 30. november på Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum. I udgivelsen er det muligt at fordybe sig i en række historier om danske godsejerfruer fra renæssancens Pernille Oxe på Sæbygård i det nordjyske til vore dages Anne Sophie Gamborg på Møllerup gods på Djursland.

Årbogen kan købes her

I den mørke juletid... Cornelius, juletro og overtro

Du kan stadig nå årets sidste rundvisning i Museum Obscurum d. 20. december 2018

“Aftenens tema er tro og overtro omkring jul. Her fortæller jeg blandt andet om julens mere uhyggelige og dunkle traditioner, og I kan opleve de spændende og mærkelige genstande, som findes i Cornelius' samling,” fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 20. december 2018 fra 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr. 

Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F.  

 

Vil du vide mere?

 

Museum Lolland-Falster har succes med åbne udgravninger

Næsten 1000 mennesker besøgte i 2018 Museum Lolland-Falsters åbne udgravninger, som museet arrangerede sammen med bygherrer og samarbejdspartnere. 

På Lolland-Falster er arkæologiske udgravninger populære og folkelige begivenheder. Museum Lolland-Falster har derfor stor succes med at invitere folk ind blandt jordbunker og stolpehuller, mens arkæologerne graver.  

I 2018 valgte næsten 1000 gæster at lægge vejen forbi de fem udgravninger eller arrangementer under åben himmel, hvor museets arkæologer viste fund frem og fortalte om deres arbejde. 

Arrangementerne gennemførte museet i tæt samarbejde med bygherrer og anlægsmyndigheder. 

Glædelig jul og godt nytår!

Kære alle,

Museum Lolland-Falster takker for et godt samarbejde i 2018. Vi har haft endnu et travlt år med mange spændende projekter.

Vi ønsker jer en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

På vegne af museets medarbejdere og bestyrelse

Ulla Schaltz
direktør

Husk, at der er julebutik i Nykøbing helt frem til jul!

Juleåbningstider

Den gamle butik er fuld af skøn julestemning og masser af gode varer til hele julen.

“Vi har valgt kun at have julevarer i butikken, så man rigtig kan komme i stemning og nyde den gode, gamle, nostalgiske jul”, siger Dorthe Fibæk, butikschef ved Museum Lolland-Falster.

 

Se mere om julebutikken     

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Kulturmindeforeningens foredrag om Kaare Klint tirsdag d. 5. februar

Vinterferiearrangementer i uge 7

Og lige nu er museet i gang med at lægge sidste hånd på arrangementer og udstillinger 2019 - det kommer der snart meget mere om ...

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld