Nyhedsbrev 10. januar 2019

Årets første arkæologiske foredrag har fokus på stenalder. Kom med til et spændende foredrag, hvor museumsinspektør Bjørnar Måge fra Museum Lolland-Falster fortæller om de seneste fund og resultater, der har været med til at uddybe vores viden om Lollands stenalder. Foredraget finder sted d. 23. januar 2019 fra kl. 19.30.

Femernprojektet - Historier fra et arkæologisk projekt

Onsdag d. 23. januar 2019 afholder Museum Lolland-Falster årets første foredrag om de arkæologiske udgravninger forud for den faste Femernforbindelse

”Denne aften er der mulighed for blandt andet at høre om de seneste resultater fra Femernudgravningerne ved Rødbyhavn og om den gådefulde stenalderplads ved Lidsø, som ikke ligger langt fra udgravningerne ved Rødbyhavn,” fortæller Bjørnar Måge, projektleder ved Femernudgravningerne og arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Ved udgravningerne er der gjort fund, der stammer helt tilbage fra istidens afslutning (Ahrensburgkultur, ca. 10.500 f.kr. – 9.000 f.kr.) og frem til vikingetid/tidlig middelalder.

”Lidsø er en 5.000 år gammel boplads, som ligger i den inddæmmede Rødby Fjord, længst mod øst på Lidsø. Den blev fundet tilbage i 1970 og udgravet af daværende forvalter og arkæolog på Lolland-Falsters Stiftsmuseum, Kjeld Snedker. Netop i år har jeg og et par kollegaer haft muligheden for at tage tilbage og undersøge pladsen yderligere – denne gang især med henblik på, at resultaterne fra de nye udgravninger kan supplere fundene fra Femernrojektet,” afslutter Bjørnar Måge, der glæder sig til at fortælle om alle de spændende resultater, som udgravningerne allerede har genereret.

Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing F.
Hvornår
: 23. januar 2019, kl. 19.30-21
Pris: 60 kr. for voksne, 50 % rabat til CulturePointmedlemmer og Museum Lolland-Falsters årskortindehavere

Vil du vide mere, kan du læse det her

Arrangementet kræver tilmelding.

Køb billet

 

Ind i mørket på Museum Obscurum

Kom med på rundvisning i Museum Obscurum d. 24. januar 2019

“Når mørket sænker sig over verden, kommer nattens væsner frem fra deres skjul. I dagtimerne skjuler de sig i deres huler og for os mennesker ukendte steder, hvor de ligger og venter på, at de kan komme frem og indtage mørket. Venter på, at de kan komme frem og indtage mørket.” Sådan skriver Cornelius S.C. Rödder i en af sine notesbøger, som var en del af den mystiske samling, som Museum Lolland-Falster fandt under en oprydning i 2017, og som danner grundlaget for udstillingen Museum Obscurum i Nykøbing F.

Denne aften bliver der også rig mulighed for at komme helt tæt på de mange sjove, skræmmende, mystiske og fascinerende væsner og genstande, som Cornelius har samlet gennem sine mange rejser i store dele af verden.

 

Blev du nysgerrig

 

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 24. januar 2019, kl. 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr. 

Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Der er mulighed for at betale i Den gamle Købmandshandel eller via MobilePay ved telefonisk kontakt.

Museet indstillet til turismepris

Museum Lolland-Falster og appen CulturePoint er nomineret til prisen som SydkystDanmarks bedste turismeinitiativ

I sin begrundelse for indstillingen skriver SydkystDanmark blandt andet: ”CulturePoint er en nytænkende platform, der henvender sig til kulturinteresserede i lokalområdet, men også i resten af Sjælland og Hovedstaden. CulturePoint demonstrerer, at vi tør og kan være aktive i forhold til at skabe mere positiv opmærksomhed på egnens kulturliv med kulturtilbud af international klasse og kvalitet. CulturePoint viser dermed også institutionernes vilje og evne til at samarbejde på tværs af kommunegrænserne.”

CulturePoint er er et fællesskab for kulturinteresserede, som leder efter rabatter og tilbud på højkvalitets oplevelser på landsdelens museer og attraktioner. Appen udviklet af Museum Lolland-Falster, Museum Sydøstdanmark og Østsjællands Museum i samarbejde med VisitLolland-Falster og VisitSydsjælland og Møn

Vinderen kåres i Stege den 28. januar.

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Kulturmindeforeningens foredrag om Kaare Klint tirsdag d. 5. februar

Vinterferieaktiviteter på Museum Obscurum og ved de arkæologiske udgravninger ved Femern byggeriet i uge 7

Fastelavnsarrangement på Frilandsmuseet 3. marts

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld