Nyhedsbrev 17. januar 2019

Gorm Harkær fortæller tirsdag d. 5. februar om Kaare Klints liv og arbejde, som den betydningsfulde arkitekt han var. Gorm Harkær har gennemført en systematisk registrering af Kaare Klints tegninger og indsamlet oplysninger og fotos om alle hans arbejder.

Arkitekt Kaare Klint - en ener i dansk arkitektur

Tirsdag d. 5. februar 2019 fortæller arkitekt og forfatter Gorm Harkær om arkitekt Kaare Klint

Gorm Harkær fortæller i aftenens foredrag om Kaare Klints liv og arbejde, som den betydningsfulde arkitekt han var. Gorm Harkær har gennemført en systematisk registrering af Kaare Klints tegninger og indsamlet oplysninger og fotos om alle hans arbejder.

“Baggrunden for foredraget er især, at Kaare Klint har sat sit aftryk på Nykøbing F. med Bjørnebrøndsanlægget, som han sammen med billedhugger Mogens Bøggild stod for i slutningen af 1930’erne. Derudover har Kaare Klints far, P. V. Jensen-Klint, også sat et aftryk på Falster med Gedser kirke, der er opført i 1915”, fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing F. og fortsætter “Vi er spændte på at høre mere om denne person, der på det visuelle plan har haft stor betydning for området. Rent faktisk er Bjørnebrønden med Czarens Hus i baggrunden Kulturmindeforeningen Nykøbings logo”.

Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing Falster
Hvornår: 5. februar 2019 kl. 19-21
Pris: foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke-medlemmer

For yderligere information, spørgsmål og interview kontakt:  Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing F. på: anulrik@gmail.com

Læs mere

 

Kulturmindeforeningen

 

Husk, at du kan høre fordrag om Lollands stenalder på onsdag!

Årets første arkæologiske foredrag har fokus på stenalder. Kom med til et spændende foredrag, hvor museumsinspektør Bjørnar Måge fra Museum Lolland-Falster fortæller om de seneste fund og resultater, der har været med til at uddybe vores viden om Lollands stenalder. Foredraget finder sted d. 23. januar 2019 fra kl. 19.30.

Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing F.
Hvornår
: 23. januar 2019, kl. 19.30-21
Pris: 60 kr. for voksne, 50 % rabat til CulturePointmedlemmer og Museum Lolland-Falsters årskortindehavere

Vil du vide mere, kan du læse det her

Arrangementet kræver tilmelding.

Køb billet

Der er stadig ledige billetter til den uhyggelige omvisning på torsdag...

Kom med på rundvisning i Museum Obscurum d. 24. januar 2019

“Når mørket sænker sig over verden, kommer nattens væsner frem fra deres skjul. I dagtimerne skjuler de sig i deres huler og for os mennesker ukendte steder, hvor de ligger og venter på, at de kan komme frem og indtage mørket. Venter på, at de kan komme frem og indtage mørket.”

Sådan skriver Cornelius S.C. Rödder i en af sine notesbøger, som var en del af den mystiske samling, som Museum Lolland-Falster fandt under en oprydning i 2017, og som danner grundlaget for udstillingen Museum Obscurum i Nykøbing F.

 

Blev du nysgerrig

 

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 24. januar 2019, kl. 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr. 

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Vinterferieaktiviteter på Museum Obscurum og ved de arkæologiske udgravninger ved Femern byggeriet i uge 7

Fastelavnsarrangement på Frilandsmuseet 3. marts

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld