Nyhedsbrev 7. marts 2019

Rundvisning i Museum Obscurum d. 28. marts 2019 med spådomme, tarotkort og fremtidssyner som tema. Bestil billet gennem Turistinformationen i Nykøbing for at sikre en billet, da arrangementet kræver bestilling på forhånd.

Kontakt til det hinsides og klarsyn om fremtiden - aftenomvisning i Museum Obscurum

Tarotkort, krystalkugler, ånden i glasset og seancer er omdrejningspunktet for rundvisningen i Museum Obscurum i marts. Her fortæller aftenens guide om, hvordan mange i midten af 1800-tallet og de efterfølgende 100 år dyrkede spiritisme i stor stil.

“En opgørelse fra perioden omkring år 1900 viser, at der på verdensplan var omkring 8 millioner, der erklærede sig som spiritister,” fortæller aftenens guide, Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter, “Grunden til, at så mange dyrkede denne trosretning, var blandt andet periodens mange store krige, hvor de efterladte havde brændende ønsker om af få en sidste hilsen fra et tabt familiemedlem”.

Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Der er mulighed for at betale i Den gamle Købmandshandel eller via MobilePay ved telefonisk kontakt.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 28. marts 2019. Døren er åben mellem kl.19.45 og kl. 19:58. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. 60 -70 min. Museet lukker igen kl. 21.30.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr.

 

Blev du nysgerrig

 

 

Børn og kulturhistorie - debataften på Stiftsmuseet

Den 27. marts 2019 holder Museum Lolland-Falster debataften på Stiftsmuseet i Maribo

“Kulturhistorie er vitaminer for små sjæle.” Det mener Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster, i hvert fald. “Kulturhistorien giver næring til fantasien, giver forklaring på vanskelige begreber, lader børnene slå rod og yder sit eget bidrag til børnenes identitet,” fortsætter Anne Elmer, der onsdag d. 27. marts kl. 19 sætter emnet “børn og kulturhistorie” til debat.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: 65 kr. inkl. kaffe og småkager. Max 60 personer.
Hvornår: onsdag d. 27. marts 2019 kl. 19.00

Billetter kan købes på Billetto.dk eller turistinformationen i Maribo og Nykøbing.

 

Vil du vide mere?

Husk foredraget i Kulturmindeforeningen på tirsdag!

Den 12. marts holder Kulturmindeforeningen Nykøbing sin årlige generalforsamling med efterfølgende foredrag. I år omhandler foredraget Femernudgravningerne, et af Danmarks største og teknisk mest udfordrende arkæologiske projekter.

NB: generalforsamlingen er kun for Kulturmindeforeningens medlemmer, foredraget er åbent for alle  

Hvornår: 12. marts 2019, generalforsamling kl. 19-20, foredrag kl. 20-21.30
Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing Falster
Pris: foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke- medlemmer

 

Se mere om foredraget her

Stadig få ledige pladser til byvandring i Nakskov

Lørdag d. 30. marts 2019 holder Museum Lolland-Falster byvandring i Nakskov med middelalderarkæolog Leif Plith Lauritsen

Nakskov er en af Lolland-Falsters syv middelalderlige købstæder. Man formoder, at byen startede som et lille fiskerleje i begyndelsen af 1200-tallet og kendes som købstad allerede fra midten af århundredet. Her er den nævnt i Kong Valdemars Jordebogs ”købstadsliste”. Byens ældst bevarede købstadsprivilegier er fra 1274.

“På min byvandring vil jeg fortælle om byens historie og vise rundt i de hyggelige små stræder, der danner middelalderbyens kerne,” fortæller Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster og fortsætter: ”Gennem de senere år har Museum Lolland-Falster foretaget arkæologiske udgravninger i byen, hvilket har gjort os klogere på den gamle købstad, der jo har en utroligt spændende historie.”

Deltagelse i byvandringen kræver tilmelding. Tilmelding senest d. 25. marts 2019.
 
Arrangementet aflyses ved 10 personer eller under. Aflysningen sker via den mail, som billetten bestilles i.

Hvornår: 30. marts 2019 kl. 14-15
Hvor: Toldboden, Toldbodkaj 1, Nakskov
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år gratis

 

Læs mere om byvandringen i Nakskov

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Kulturhistorisk gåtur i Reventlowparken - 3. april

Natur og kultur ved Halskov Vænge - 14. april

Aktiviteter i påskeferien i Museum Obscurum

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld