Nyhedsbrev 15. marts 2019

Onsdag d. 3. april indbyder Museum Lolland-Falster til en hyggelig slentretur i Reventlowparken. Turen vil blive krydret med en række gode historier om de ting, man møder i parken, om familien Reventlow og deres venner og bekendte. Foto: Ingrid Riis

Historier i parken

Museum Lolland-Falster og KULTURLAND indbyder til en hyggelig guidet slentretur i Reventlow Parken onsdag d. 3. april 2019. Her vil Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster, tage interesserede med på en hyggelig tur rundt i Reventlowparkens mange kringelkroge og fortælle om parkens, herregårdens og familien Reventlows historie.

“Normalt er det jo hovedbygningen, dens rum og de genstande, der fylder stuerne, vi fortæller om”, siger Anne Elmer og fortsætter, “nu tager vi forårsfrakken på og går uden for murene, hvor der også ligger en masse gode fortællinger gemt om livet på godset, personerne, der boede her, og 1800-tallet generelt.”

Billetter købes på turistkontoret i Maribo, Nakskov og Nykøbing F. eller via Billetto.

Hvornår:  onsdag d. 3. april 2019 kl. 14
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L. Mødested parkeringspladsen ved Ridehuset
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år gratis
NB: Turen gennemføres uanset vejret

 

 

Vil du vide mere?

 

 

Glem ikke debataften på Stiftsmuseet

“Kulturhistorie er vitaminer for små sjæle.” Det mener Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster, i hvert fald. “Kulturhistorien giver næring til fantasien, giver forklaring på vanskelige begreber, lader børnene slå rod og yder sit eget bidrag til børnenes identitet,” fortsætter Anne Elmer, der onsdag d. 27. marts kl. 19 sætter emnet “børn og kulturhistorie” til debat.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: 65 kr. inkl. kaffe og småkager. Max 60 personer.
Hvornår: onsdag d. 27. marts 2019 kl. 19.00

Billetter kan købes på Billetto eller turistinformationen i Maribo og Nykøbing.

 

 

Blev du nysgerrig?

Du kan stadig nå at købe billet til aftenomvisning i Museum Obscurum

Tarotkort, krystalkugler, ånden i glasset og seancer er omdrejningspunktet for rundvisningen i Museum Obscurum i marts. Her fortæller aftenens guide om, hvordan mange i midten af 1800-tallet og de efterfølgende 100 år dyrkede spiritisme i stor stil.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 28. marts 2019. Døren er åben mellem kl.19.45 og kl. 19:58. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. 60 -70 min. Museet lukker igen kl. 21.30.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr.

Læs mere

 

 

Enkelte ledige pladser til byvandring i Nakskov

Lørdag d. 30. marts 2019 holder Museum Lolland-Falster byvandring i Nakskov med middelalderarkæolog Leif Plith Lauritsen

Hvornår: 30. marts 2019 kl. 14-15
Hvor: Toldboden, Toldbodkaj 1, Nakskov
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år gratis

 

Læs mere om byvandringen i Nakskov

Kulturminister i gavehumør

Kulturministeriet har givet Kulturtjenesten i Lolland- og Guldborgsund kommuner 834.800 kroner til projektet ’Klar, parat, kultur fra start’. Det skal skabe nye kulturaktiviteter for børn i vuggestue, børnehave og dagpleje.

Nogle af midlerne går til Museum Lolland-Falster, som skal udvikle seks forskellige kulturhistoriske forløb, der understøtter børns forståelse for begrebet tid.

Museet er på den måde med til at give de mindste borgere en solid kulturel ballast og understøtte kommunernes strategi med den obligatoriske dannelsesrygsæk, som består af nyudviklede kulturforløb for børn.

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Natur og kultur ved Halskov Vænge - 14. april

Åben udgravning i Rødbyhavn - 16. april

Aktiviteter i påskeferien i Museum Obscurum

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld