Nyhedsbrev 4. april 2019

Museum Østdanmark og Museum Lolland-Falster har slået pjalterne sammen og laver live historieformidling på forskningens døgn d. 25. april 2019. Programmet kan livestreames via de to museers Facebooksider.

Kranier og kold krig til kaffen

Østsjællands Museum og Museum Lolland-Falster har slået pjalterne sammen og laver live historieformidling på forskningens døgn d. 25. april

I forbindelse med forskningens døgn har Østsjællands Museum og Museum Lolland-Falster kastet sig over en anderledes form for historieformidling, som kan nydes hjemme i sofaen.

“Denne dag samler vi et hold af eksperter, som livestreamer historieformidling direkte ud til befolkningen. Så smid dig i din yndlingsstol, smæk benene op, eller invitér hele kontoret på kaffe – så sørger vi for underholdningen,” fortæller Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Hvornår: 25. april 2019 kl. 15-16
Hvor: live fra Museum Lolland-Falsters Facebookside
Pris: gratis

 

Vil du vide mere?

 

Husk, at det er på lørdag ...

... at vi har den første indsamlingsdag i forbindelse med den kommende udstilling Maribo Minder på Stiftsmuseet.

Vi vil gerne høre og se jeres historier og jeres minder om Maribo gennem tiden, og vi står klar på Stiftsmuseet

på lørdag den 6. april kl. 10-14

 

Kom og vær med!

 

Nyd det spirende forår i Halskov Vænge!

Hvis du vil vide mere om, hvordan magten og velstanden så ud i oldtiden, kan du palmesøndag opleve de imponerende gravhøje og stendysser i Halskov Vænge!

Der opstår en helt speciel stemning, når man går mellem oldtidsgravene, mens man hører arkæolog Marie Brinch fortælle om stenalderens gådefulde døderitualer,

Du kan tyvstarte din oplevelse ved at høre museets lyddrama om stenalderen, som blev produceret i forbindelse projektet Historier om Danmark og som en forlængelse af Danmarks Radios store tv-produktion ”Historien om Danmark”.

 

Blev du nysgerrig?

Erhvervspraktikanter på museet

I denne uge er fire skoleelever i praktik som arkæolog på Museum Lolland-Falster. I en uge prøver de livet som feltarkæolog, hvor de graver, solder, sorterer og registrerer fund. Takket være de store udgravninger forud for Femernforbindelsen kan museet udbyde et fast praktikantforløb. I uge 39 gennemføres næste forløb, og hvis man er skoleelev og vil være med, så kontakt Anne Elmer på mail: ae@museumlollandfalster.dk. Der er plads til 10 elever på hvert forløb

TV Øst var forbi og lavede dette indslag om praktikanterne

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Sæsonåbning på Frilandsmuseet med åbning af Naturlands Infopunkt i Skovridergårdens nye tilbygning - den 30. april

Gåtur til Grimstrup - den 7. maj

De gamle håndværk på Frilandsmuseet - den 12. maj

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld