Nyhedsbrev 3. maj 2019

4. maj slår Reventlow-Museet Pederstrup dørene op til sæson 2019. Her kan man opleve en omkring 370 år gammel rejsebibel, der kom i museets besiddelse sidste år, og komme helt tæt på syv kvindelige godsejere i udstillingen Stilleben – en moderne fortælling om herregårde, der åbner d. 21. maj.

Bibel, kvindelige godsejere, kunst og stilleben

Reventlow-Museet Pederstrup slår dørene op til sæson 2019 d. 4. maj med en bred vifte af spændende oplevelser

Skodderne er åbnede, græsset er slået og traditionen tro slår Reventlow-Museet Pederstrup dørene op til en ny sæson den første lørdag i maj.

Her er der mulighed for at inspicere en helt særlig bog, som museet erhvervede sig sidste år, hvor en omkring 370 år gammel rejsebibel vendte tilbage til Reventlow-Museet.

Men dette er ikke det eneste nye, der sker på udstillingsfronten i denne sæson. D. 21. juni åbner udstillingen Stilleben – en moderne fortælling om herregårde, som bringer syv kvindelige godsejeres liv og virke i spil gennem kreativ borddækning.

Uden for hovedhuset kommer der også til at ske spændende ting. I Parken udstiller kunstnergruppen In Situ Lolland, som igen i år har samlet en gruppe af professionelle kunstnere til at lave årets udstilling.

I Ridehuset kan man opleve Kunstudstilling LF 2019 Billedligt talt. Her udstiller den faste gruppe af kunstnere fra Lolland-Falster, med gæster fra Berlin og fra det øvrige Danmark, maleri, grafik, skulptur og keramik.

Hvornår: Reventlow-Museet holder åbent fra 4. maj 2019
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: almindelig entré, voksne 50 kr., børn u/18 år gratis. Der kan forekomme forhøjede priser i forbindelse med arrangementer de pågældende dage.

 

Læs mere om, hvornår de forskellige udstillinger åbner, og hvad de indeholder

 

Præsteenken og hendes tjenere flytter ind

Levendegørelse i Kapellanhuset på Frilandsmuseet hen over sommeren

Hen over sæsonen er der er mulighed for at komme helt tæt på historien og beboerne i kapellanhuset.

Hver onsdag bliver huset beboet af en flok aktive frivillige, når præsteenken flytter ind. Med sig har hun et par tjenere og sin niece. Beboerne er iført tidstypisk tøj fra slutningen af 1700-tallet, som er den periode, boligens personer formidler, og de viser gerne de smukke dragter frem til alle interesserede. Beboerne er i huset samtidig eller på skift, men kan også findes i den smukt anlagte rosenhave, der er foran huset.

Hvornår: onsdage i sæsonen fra kl. 11-15 fra d. 15. maj 2019.
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: almindelig entré, voksne 50 kr., børn u/18 år gratis. Der kan forekomme forhøjede priser i forbindelse med arrangementer de pågældende dage.

 

Blev du nysgerrig?

Erfaren slotsfrue indtager Reventlow-Museet Pederstrup

Museum Lolland-Falster har ansat den 46-årige historiker og ph.d. Louise Sebro. Hun tiltræder 1. maj stillingen som museumsinspektør med ansvar for Reventlow-Museet Pederstrup. 

Louise Sebro har stor erfaring med formidling af herregårdsliv. Hun kommer fra en ansættelse på Nationalhistorisk Museum Frederiksborg. Inden da var hun fra 2011 – 2017 deltidsansat som museumsleder på Herregårdsmuseet Selsø Slot, hvor hun havde ansvar for formidling, udstillinger samt fundraising og administration. 

Samtidig var Louise Sebro ansat i en halvtidsstilling på Nationalmuseet, hvor hun blandt andet forskede i kolonihistorie. Hun er medforfatter til bindet om Vestindien i forlaget GADs kolonihistorie, som udkom i 2017. 

 

Vil du vide mere?

Frilandsmuseet og Naturlandets infopunkt er åbnet!

Åbningen af Naturlandets infopunkt for Maribosøerne og museets nye butik mødte stor interesse, og inden de nye herligheder kunne indtages, var der taler ved Lolland kommunes kulturudvalgsformand, Nordea-fonden og Museum Lolland-Falster.

Museet er begejstret for den nye indgang med information om Naturpark Maribosøerne og vil gerne takke Lolland og Guldborgsund kommuner, Kurtzweil indretningsarkitekter, ETN-arkitekter og Nordea-fonden for samarbejdet.

Hvis du ikke var med til åbningen, er der hele sommeren mulighed for at besøge Frilandsmuseet med alle de nye og spændende muligheder.

Første gang der er et større arrangement på Frilandsmuseet er

 

søndag den 12. maj, hvor man kan være med til at udføre alskens gamle håndværk.

 

Interiør Skovridergården

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Foredrag om Lollands Stenalder på Stiftsmuseet - den 22. maj

Museum på marked - Døllefjelde-Musse Marked i Storebededagsferien

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld