Nyhedsbrev 6. juni 2019

Guldborgsunds naturvejleder, Fuglsang Kunstmuseum og Museum Lolland-Falster afholder den årlige junitur til Skejtens fantastiske natur– og kulturlandskab.

Når natur, kultur og kunst mødes

Mandag d. 24. juni inviterer tre kultur- og naturinstitutioner til en aftentur til Skejten. Her fortæller kunsthistoriker Anne Højer Petersen fra Fuglsang Kunstmuseum, naturvejleder Johnny Madsen fra Guldborgsund kommune og arkæolog Anna-Elisabeth Jensen fra Museum Lolland-Falster om stedets mange facetter, og der er rig mulighed for at nyde den smukke natur.

Kom med på en anderledes tur ud i landskabet, når de forskellige fagnørder fortæller om landskabet ved Skejten ud fra hver deres kompetencer.

Hvornår: mandag den 24. juni 2019 klokken 19-21
Hvor: ved indgangen til Fuglsang Kunstmuseum, Nystedvej 71, 4891 Toreby Lolland
Pris: 60 kr. børn under 12 år gratis

Praktisk info: Turen går fra Fuglsang Kunstmuseum til Skejten – hjemtur på egen hånd. Påklædning efter vejret (incl. myggespray) og fodtøj, der egner sig til den våde strandeng.

 

Blev du nysgerrig?

 

Bord dæk dig!

Illustration til Stilleben

Oplev årets særudstilling ‘Stilleben på bordet – en moderne fortælling om herregårde’ på Reventlow-Museet Pederstrup fra d. 21. juni

Solens stråler glimter i krystalglassene, bestikket ligger snorlige, blomsterne er dekorativt arrangeret, og dugen er så hvid, at det næsten gør ondt i øjnene. En så stereotyp opfattelse af borddækning på en herregård er der måske mange, der har, men det kommer årets særudstilling på Reventlow-Museet Pederstrup til at ændre på.

“Vi har inviteret seks moderne kvinder, der til daglig bor på en af Lollands mange herregårde, indenfor på Reventlow-Museet. Her har vi bedt dem om at dække et bord, der repræsenterer deres liv og virke netop nu,” fortæller Ulla Schaltz, direktør for Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Det er seks meget forskellige kvinder, der deltager i årets særudstilling, og jeg er meget spændt på, hvordan de vil formidle deres budskab gennem borddækningen. Vi har dog smugkikket fra sidelinjen. Men som erfaren udstillingsopbygger ved jeg, at der altid opstår nye kreative ideer, når opbygningsprocessen går i gang. Så hvem ved, hvor vi ender,” smiler Ulla Schaltz.

Hvornår: 21. juni - 29. september i museets åbningstid
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Pris: Almindelig entré, voksne 50 kr., børn u/18 år gratis. Der kan forekomme forhøjede priser i forbindelse med arrangementer de pågældende dage

 

Mere om udstillingen

Husk at købe billet til damptræf ...

... og få en gave!

I weekenden d. 15. og 16. juni samles store og små maskiner til to dage, der er totalt henlagt til nørderi, sjove lyde, dimser, skøre opfindelser og fantastisk teknik, når damptræffet 'Fra Damp til Diesel' finder sted på Frilandsmuseet i Maribo.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: Damptræffet finder sted 15. og 16. juni kl. 10-16. Mølledagen finder sted 16. juni.
Pris: Voksne én dag 90 kr., voksne to dage 150 kr. Børn 0-3 år gratis, 4 år til og med 17 år 25 kr., 2 dage 35 kr.

Læs mere

 

Køb billet

Borgtårnet blev til en teglovn

TeglovnI tre uger har Museum Lolland-Falster og Aarhus Universitet gravet på borgen Grimstrup ved Maribo.

Arkæologerne har blandt andet fundet ud af, at selve borgen ikke var omgivet af en ringmur, men en ringvold. Det viser sig også, at nogle af bygningerne måske var i funktion lang tid efter, at borgen antages at være revet ned. Og så viste resterne af et formodet borgtårn at være en stor teglovn, hvor man har brændt munkesten til borgens bygninger eller til klostret inde i Maribo.

Billedet viser arkæologernes grøft gennem teglovnen. I forgrunden ses ovnens gulv af lagte munkesten.

Husk den hyggelige slentretur i parken

Kom med formidler Anne Elmer på tur i Reventlowparken

De milde eftermiddage er over os, alt er lysegrønt, og fuglene kaster skygger over den smukke park, der omkranser Reventlow-Museet. Denne stemning deler Museum Lolland-Falster og Kulturland ud af d. 13. juni, når vi indbyder til en hyggelig slentretur i Reventlowparken.

Hvornår: torsdag d. 13. juni 2019 kl. 14-16
Mødested: p-pladsen ved Ridehuset, Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år gratis. Billetter kan købes via Billetto eller på turistkontoret i Maribo og Nykøbing. Resterende billetter sælges på dagen.

 

Vil du vide mere?

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Sommeromvisninger på Reventlow-Museet Pederstrup fra 27. juni

Sommeromvisninger på Frilandsmuseet fra 1. juli

Sommeromvisninger i Museum Obscurum fra 4. juli

Sommersjov på Frilandsmuseet fra 1. juli

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld