Nyhedsbrev 27. juni 2019

Arkæologer fra Museum Lolland Falster fundet en enestående lille 650 år gammel guldring fra middelalderen. Ringen forestiller Jomfru Maria med barnet.

Foto Anders Rasmussen, Museum Lolland-Falster

Arkæologer finder enestående guldring

Museets arkæologer har fundet en helt enestående lille guldring fra middelalderen. Ringen forestiller Jomfru Maria med barn. Den dukkede op, da en detektorfører hjalp arkæologerne med at undersøge en gammel brolægning under museets udgravninger på torvet i Nykøbing Falster.

Guldringen vejer seks gram, og oven på ringen troner Jomfru Maria med det lille Kristusbarn i relief. Ringen stammer fra anden halvdel af 1300-tallet og kan have tilhørt både en kvinde og en mand. Den har haft en ganske særlig betydning for den person, som bar den og indgået i en individuel fromhedskultur, som viste ejerens personlige fromhed, deltagelse i personlige andagter og særlige tilknytning til kirken.

Guldringen er ikke den eneste Madonnaring, som er fundet i Nykøbing Falster. Sidst i 1800-tallet fandt man en skat i Frisegade, som ud over en masse mønter også indeholdt to ringe, hvoraf den ene minder om ringen fra torvet.

 

Blev du nysgerrig?

 

Det arbejdende værksted på Frilandsmuseet

Hver tirsdag i juli kan du møde tømrerne, se deres håndværkssnilde og stille dem spørgsmål.

På Frilandsmuseet i Maribo har man gennem mere end 90 år haft til opgave at passe på stedets gamle bindingsværkshuse. De gamle huse er primært bygget af naturmaterialerne ler, træ og strå og kræver derfor løbende renovering og vedligeholdelse.

"Vi har inviteret et par af Frilandsmuseets dygtige frivillige tømrere til at komme og arbejde på Frilandsmuseet hen over sommeren. Her er man naturligvis velkommen til at spørge ind til arbejdet og dermed få mere eller endda ny viden om de gamle håndværksteknikker", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Hvornår: Det arbejdende værksted - hver tirsdag i juli fra kl. 10-14
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis

 

Kom og vær med!

Sommer på museet

I juli udbyder Museum Lolland-Falster et væld af spændende og sjove sommerferieaktiviteter med et historisk tvist.

Man kan fx besøge Museum Obscurum i Nykøbing F. og komme med ind i den okkulte, mørke og mystiske verden, der er skabt gennem Cornelius' samling.

Eller møde Valdemar den Store som barn og deltage i hans eventyr på Stiftsmuseet i Maribo.

Og endelig kan man prøve alle de sjove aktiviteter på Frilandsmuseet, hvor både hænder og fantasi skal i sving.

 

Sommerferie på museet

 

Se også museets kalender her

 

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Arbejdende værksted på Frilandsmuseet i juli

Byvandringer i Nykøbing i juli

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld