Nyhedsbrev 19. september 2019

Den sidste åbningsdag på Frilandsmuseet, inden efterårsferien går løs, markeres med kager, kaffe og søde fortællinger.

Husk at sikre dig en billet til Historisk café på Frilandsmuseet

Denne søndag er den sidste officielle åbningsdag på Frilandsmuseet, inden efterårsferien går løs i uge 42. Det vil vi gerne markere med denne hyggelige eftermiddag i museets Skovpavillon, - med lækkerier, fortællinger og naturligvis en mulighed for at opleve Frilandsmuseet, inden efterårets fantastiske farveflor indtager stedet.

Hen over eftermiddagen bliver man præsenteret for en meget bred vifte af kager, som har haft betydning for en given periode, og som vi måske endda stadig spiser i dag – helt uden at kende deres historie. “Vi glæder os til at servere alle disse lækkerier og fortælle alle de søde historier, der følger i kagernes melspor,” afslutter formidlingsinspektøren.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: søndag d. 29. september kl. 13.30-15.30
Pris: 195 kr. Prisen dækker historisk kagebord, kaffe/te/saft, foredrag samt entré til Frilandsmuseet. Der er et begrænset antal pladser, så det er først-til-mølle-princippet. Max 40 deltagere.

Billetter kan købes enten via Billetto eller i butikken på Frilandsmuseet.

Vil du vide mere?

Begynd din efterårsferie med et godt gys!

Mystik og uhygge er opskriften på en hyggelig oplevelse for hele familien
Kan du forestille dig at gå rundt i de små, mørke rum, kun bevæbnet med en lommelygte, og stirre en varulv i øjnene eller se en vampyr i lygtens skær? Kan du forestille dig at sove i samme rum som en babydrage eller ved siden af vampyren eller i heksens hus? Er du modig nok til at turde opleve en gennemført hyggelig, uhyggelig aften og nat? Det er ikke noget man oplever hver dag!

Til ’Zzzov med vampyrer og varulve’ får I en fælles (u)hyggelig oplevelse for hele familien. I kommer til at høre om de mange fantasifulde væsner og skræmmende historier i Museum Obscurum, og I får selv lov til at prøve kræfter med et mysterium, som skal løses. Undervejs bliver der rigelig tid til at gå på opdagelse på egen hånd i de mørke rum med lommelygten i hånden, og senere får I mulighed for at vælge, hvor I allerhelst vil sove – måske sammen med vampyren, eller vælger du hellere varulven?

Hvornår: 11.-12. oktober
Tilmelding: Først-til-mølle, - der er et begrænset antal pladser. Tilmelding senest d. 27. september.
Pris: 480 kr. pr. person (forplejning er inkluderet i prisen). Med årskort til Museum Lolland-Falster er prisen 425 kr. pr. person

Det er uhyggeligt...

Dansk-tyske kulturarvsdage afholdes for første gang

De dansk-tyske kulturarvsdage er et nyt initiativ, der afholdes for første gang den 11. – 12. oktober i Holeby. Det er gratis, og alle er velkomne.

Samarbejdet om kulturarven og historien hen over Østersøen får et nøk mere. Det sker når Interreg-projektet Kurskultur og museumsforbundet NORDMUS arrangerer de første dansk-tyske kulturarvsdage.

Det sker den 11-12. oktober i Factory Lodge i Holeby.

Projektleder ved Museum Lolland-Falster Dirk Keil forklarer, at Kulturarvsdagene er første store tiltag, som NORDMUS Forbundet har sat i værk.

- Da vi stiftede forbundet var det med netop det formål at fortsætte det levedygtige og frugtbare samarbejde, som danske og tyske kulturinstitutioner havde udviklet i Interreg-projektet NORDMUS. Kulturarvsdagene er et vigtig forum, som skal holde samarbejdet i gang, og hvor vi kan udvikle nye initiativer, siger Dirk Keil.

De dansk-tyske kulturarvsdage henvender sig alle, som er interesseret i kulturarv, historie og samarbejde, på tværs af grænsen, hvad enten de arbejder på museer, i en kulturforvaltningerne eller arbejder med formidling og projekter inden for kulturarven.

Kulturarvsdagene byder på oplæg om museernes samarbejde om kulturarven på tværs af Østersøen samt aftenforedrag om det dansk tyske kulturlandskab fredag den 11. oktober og en byvandring dagen efter med emnet Rødbyhavns kulturmiljøer og de enestående arkæologiske fund fra Museum Lolland-Falsters arkæologiske undersøgelser i forbindelse med Femernforbindelsen.

Det er planen, at Dansk-tyske Kulturarvsdage afholdes årligt og næste års kultruarvsdage afholdes i Tyskland.

Det er gratis at deltage, men nødvendigt at tilmelde sig. Det kan gøres ved at skrive til info@nordmus.eu senest 1. oktober.

I de første tre år er kulturarvsdagene en del af Interreg-projekt KursKultur som finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og med støtte fra Region Sønderjylland‐Schleswigs partnere, de regionale idrætsorganisationer, UC Syddanmark, Europa‐Universität Flensburg, Professionshøjskolen Absalon, Museum Lolland‐Falster, Næstved Kommune, Museum Sønderjylland, Kulturministeriet og Ministerium für Bildung, Wissenschaft und Kultur des Landes Schleswig‐Holstein.

For yderligere information kontakt:

Projektleder Dirk Keil, projektleder Museum Lolland-Falster. Tlf.: 52 51 31 92. E-mail: dk@museumlollandfalster.dk

Anna Elisabeth Jensen, souschef Museum Lolland-Falster. Tlf.: + 45) 51 21 27 43. E-mail: aej@museumlollandfalster.dk

Foto: Konferencen finder sted på Holebys gamle papirfabrik, i dag FactoryLodge. Her kan også ses Globen i Visual Climate Centre.

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Efterårsferieaktiviteter - uge 42

Lille Valde og købstaden - uge 42