Nyhedsbrev 26. september 2019

Efterårsferie på Museet med blandt andet jagten på “Danmarks Atlantis” eller købstadsliv i middelalderen.

Jagten på Danmarks Atlantis

Spændende efterårsferieaktiviteter i Museum Obscurum

Kort efter år 1900 begyndte Cornelius S. C. Rödder at interessere sig for civilisationer, lande, byer og områder, der var forsvundet. Cornelius’ interesse tog fart efter et besøg på Kreta i 1905, hvor han mødte sir Arthur Evans, en engelsk arkæolog og korrespondent, hvor han arbejdede med at udgrave det centrale palads i byen Knossos.

“Cornelius var vidt omkring i sin søgen efter nye mysterier. Han opdagede, at disse mystiske forsvundne civilisationer kunne findes stort set over hele verden. Selv ganske tæt på hans eget land,” fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter fortællingen om Cornelius’ opdagelser:  “Mens han gennemgik forskellige arkiver med tekster og gamle kort, opdagede han noget spændende, nemlig det han kalder “Danmarks Atlantis”. De gamle kilder fortalte om et større område af Danmark, inklusive en købstad, der som et andet Atlantis blev opslugt af havet.”

I efterårsferien kan du være med i jagten på Danmarks Atlantis, men inden da kan du allerede torsdag den 10. oktober kl. 15 være med til at åbne en gammel kasse fra Cornelius' samling.

Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: uge 42, mandag til fredag kl. 10-16, lørdag kl. 10-14, søndag lukket. Kassen åbnes torsdag den 10. oktober
Pris: almindelig entré, voksne 50 kr., børn u/18 gratis

Vil du vide mere?

Hele to ting!

Efterårsferien på Stiftsmuseet byder både på omvisning i udstillingen Lille Valdemars eventyr og en dejlig aktiv time i museets nye udstilling Købstaden

Middelalderen for børn er i fokus i efterårsferien på Stiftsmuseet i Maribo. To dage - tirsdag og torsdag i uge 42 - bydes der indenfor til først en omvisning i Lille Valdemars eventyr, som er en udstilling for de mindste børn. Her kan de følge Valdemar den Store, da han som 5-årig bliver sendt til sin fosterfamilie for at få en opdragelse, der kunne forberede ham til at blive konge en dag.

“Som et nyt tiltag kan man efterfølgende gå på indkøb i museets nye udstilling Købstaden, en markedsplads på torvet i en middelalderby fyldt med boder," fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr., børn 25 kr.
Hvornår: tirsdag d. 15. oktober og torsdag d. 17. oktober. Omvisning i Lille Valdemars eventyr begynder kl. 10 og aktiviteterne i Købstaden begynder kl. 11

Kom og vær med!

Sæsonafslutning med miniomvisninger

Hvis du vil nå at se særudstillingen Stilleben på Bordet og de stemningsfulde og fantasifulde borde, som kvinder fra Lollands herregårde har dækket på Pederstrup, så er det nu, du skal slå til.

Vi har sidste åbningsdag den 29. september fra kl. 12-17. Til gengæld vil der denne dag være en lille miniomvisning i udstillingen kl. 12.15, 13.15, 14.15, 15.15 og 16.15, hvor museumsinspektør Louise Sebro fortæller.

Kan du ikke komme på søndag, har vi også åbent lørdag den 28. september fra kl. 12-17.

Kulturnat på Museum Obscurum

I anledning af Kulturnatten i Nykøbing slår Museum Obscurum denne aften dørene op til en aften i mørkets tegn

Vi har slukket alt lyset, og du får således mulighed for at gå på opdagelse i lommelygtens skær i udstillingens snørklede rum blandt vampyrer, varulve, drager og mystiske havvæsner.

Føler du dig ekstra modig, kan du også blive spået med tarotkort eller gå på skattejagt efter de forsvundne genstande.

I samme tidsrum danner landets ældste restaurant rammerne om en særlig oplevelse. Her ombygger kunstnerkollektivet Vertigo nemlig Czarens Hus til en altomsluttende lysinstallation, der med over 10.000 LED-lamper danner en lysende vej gennem krostuen.

Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: kl. 18-21
Pris: gratis

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Tusind talenter festival på Stiftsmuseet - 10. oktober

Efterårsferieaktiviteter på Frilandsmuseet - uge 42