Nyhedsbrev 8. november 2019

Museum Lolland-Falster lancerer en ny hjemmeside med fortællingen om Lollands stenalder. Den fortæller om stenalderen på Sydhavsøerne. Siden har fået navnet LOST, som er en sammentrækning af Lollands Stenalder og en hentydning til den tabte verden, som stenalderen er for os i dag.

Museum Lolland-Falster har åbnet ny stenalder-hjemmeside

I sommeren 2020 åbner Museum Lolland-Falster en ny stenalderudstilling, men allerede nu lancerer museet en hjemmeside med fortællingen om Lollands stenalder.

Hvordan var livet på Lolland-Falster i stenalderen, og hvad har arkæologerne fundet på Femern-projektet? Det kan nysgerrige få svar på ved at besøge Museum Lolland-Falsters nye hjemmeside, der fortæller om stenalderen på Sydhavsøerne. Den har fået navnet LOST, som er en sammentrækning af Lollands Stenalder og en hentydning til den tabte verden, som stenalderen er for os i dag.

Det er museumsinspektør Marie Brinch, som har lavet indholdet på hjemmesiden. Hun forklarer, at siden formidler resultaterne af de store udgravninger, som museet siden 2013 har gennemført forud for anlæggelsen af den faste forbindelse til Tyskland i det museet betegner som Danmarks største stenalderudgravning

- Vi har på hjemmesiden samlet fortællingen om 5000 års stenalder og de mange spektakulære fund, som arkæologerne har gjort, så man får et komplet overblik og en detaljeret fortælling om fundene, siger Marie Brinch.

Besøg hjemmesiden på: www.lollandsstenalder.dk

Blev du nysgerrig?

Aftenrundvisning i Museum Obscurum d. 28. november

Kom helt tæt på udstillingen og oplev, hvordan mennesket gennem historien har været fascineret af både varulve og vampyrer

Torsdag d. 28. november kan du komme helt tæt på udstillingen Museum Obscurum og dens mange mystiske emner. Men især to emner er i fokus denne aften, når Museum Lolland-Falster inviterer indenfor til offentlig omvisning, nemlig vampyrer og varulve og deres historie. Denne aften stiller vi spørgsmålet, om deres eksistens er fakta eller fiktion. Men heldigvis er der både hvidløg og vampyrdræbersæt i udstillingen, så du kan være helt tryg ved at deltage.

Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Seneste mulighed for tilmelding er d. 26. november kl. 12.00.

Du kan også købe din billet online her

Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 28. november kl. 19.45-21.10
Pris: voksne: 75 kr., børn u/18 25kr.

LÆS MERE OM ARRANGEMENTET

Kulturmindeforeningens årbog

Den 15. november holder Kulturmindeforeningen præsentation af årbog nr. 38

Traditionen tro udgiver Kulturmindeforeningen Nykøbing sin årbog i november, og i år er temaet arresthuse, fængsler og fanger. Lidt utraditionelt for Kulturmindeforeningens udgivelse indledes læsningen med et lokalt og gådefuldt mysterium, som nogle nok vil nikke genkendende til. Her er nemlig tale om Einar Wolsing, som på uforklarlig vis blev fundet død i 1950. Sagen er i den kommende udgivelse blevet til Kramnitzemysteriet og genfortalt som ’TRUE CRIME’ i spændingsromanens form af årets forfatter Ole Clifford. Selv om historien er dramatiseret i fiktionens ånd, bygger den på grundig research og faktuelle data.

Hvor: Det gamle Rådhus, Torvet 1, 4850 Stubbekøbing
Hvornår: 15. november kl. 14-16

Vil du vide mere?

Udstillingsåbning i eftermiddag kl. 16

Du kan lige nå at være med, når der åbnes ny udstilling på Stiftsmuseet

Med udstillingen Maribo Minder kan man opleve lokales minder om Maribo igennem private genstande. Udstillingen bliver fordelt rundt om på Stiftsmuseet, og så er det bare med at gå på opdagelse i det store hus og opleve hvilke minder, der er med.

Der er bl.a. mulighed for at gå op opdagelse mellem bedstefars legetøj, mormors sommerkjoler, malerier og en gallakjole, der har været med til gallafest på Maribo Gymnasium.

Hvornår: Udstillingsreception i dag d. 8. november kl. 16, og alle er velkomne til at deltage. Udstillingen kan derefter opleves frem til 29. februar 2020 i museets åbningstid.
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Kulturmindeforeningens julekoncert og foredrag - 3. december

Julemarked på Engestofte - 7-8. december