Nyhedsbrev 12. december 2019

I forbindelse med arkæologiske udgravninger på Torvet i Nykøbing har Museum Lolland-Falsters arkæologer fundet smukke kakler fra slutningen af 1500-årene. Iblandt kaklerne er der dukket et dyr op, som mest af alt ligner en blanding mellem en løve og en drage.

Usædvanligt fund på Torvet i Nykøbing F.

Museum Lolland-Falsters arkæologer har fundet en fantastisk kakkel formet som et dyr, der ligner et møde mellem en løve og en drage

I forbindelse med etableringen af det nye torv i Nykøbing F. foretog Museum Lolland-Falsters arkæologer i sensommeren en arkæologisk undersøgelse af lokaliteten, som har resulteret i et flot, men noget pudsigt fund.

“Ved overgangen til 1600-årene lå der på Torvet ud mod Langgade i Nykøbing et af byens finere huse, som vi ved udgravningerne fik en unik chance for at se lidt nærmere på. Det er altid spændende at se, hvad fortiden gemmer, og denne gang skulle det vise sig at være de mest fantastiske kakler. Og da vi fik renset dem for jord, dukkede der det mest fabelagtige dyr op på en af dem. Ja, jeg ved ikke helt, hvad vi skal kalde det, måske en drageløve,” fortæller Signe Fog Mogensen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, smilende.

 

Læs mere meget mere og se et nærbillede af den fine drageløve

 

Kig ind i julebutikken!

Traditionen tro bugner Den gamle Købmandshandel af jul på denne årstid, ligesom der er åbent i Julebutikken i Langgade 2 – og også her bliver man indhyllet i den skønne julestemning.

Så kig forbi – vi glæder os til at se dig!

Julebutikkens åbningstider:

5. november - 20. december: mandag - fredag kl. 10-16

21. og 22. december kl. 10-15

Nu er det lige straks jul ...

... og derfor vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores læsere en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

Vi ser frem til at præsentere

en masse spændende nyheder, aktiviteter og andet godt i det nye år.

 

Gran og julepynt

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld