Nyhedsbrev 23. januar 2020

I skrivende stund bliver der hamret og banket til den helt store guldmedalje på Stiftsmuseet i Maribo, hvor Museum Lolland-Falster er i gang med at opbygge en ny stor særudstilling.

Stiftsmuseet på Banegårdspladsen i Maribo, foto: Museum Lolland-Falster

Gratis entré på Stiftsmuseet i Maribo

Frem til 1. juni 2020 er der gratis entre på Stiftsmuseet i Maribo, hvor der også er kommet nye åbningstider

I skrivende stund bliver der hamret og banket til den helt store guldmedalje på Stiftsmuseet i Maribo, hvor Museum Lolland-Falster er i gang med at opbygge en ny stor særudstilling. Udstillingen bliver etableret i museets store udstillingssal og skal formidle de store arkæologiske udgravninger, som museet foretager øst for Rødbyhavn forud for den faste Femernbæltforbindelse. En udstilling, hvor stenalderpigen Lola bl. a. præsenteres, og som man kan læse mere om her.

“Da byggeriet af udstillingen ikke kan undgå at være generende for museets gæster, har vi valgt, at vi frem til åbningen af udstillingen i juni 2020 giver gratis adgang for alle, der ønsker af besøge Stiftsmuseet,” fortæller Dorthe Fibæk, butikschef ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: ”Dog har vi valgt at lukke museet helt fra 1. juni og frem til, at udstillingen åbner d. 20.  juni, for at vi lige kan få de sidste detaljer på plads i fred og ro. Men så kan I også glæde jer til, at Stiftsmuseet igen slår dørene op”.  

Udover at der er gratis entré i perioden, er der også kommet nye åbningstider på Stiftsmuseet. Så skulle du have lyst til at bruge det gode tilbud, så tjek lige de aktuelle åbningstider.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Læs mere

 

Der er stadig ledige billetter til den eventyrlige rundvisning i Museum Obscurum på torsdag

Rundvisning i Museum Obscurum med temakvarter om feer, elver, nisser og andre væsner d. 30. januar

Vi kender det nok alle. Man synes, der var et eller andet, der bevægede sig i udkanten af ens synsfelt. Men når man så drejer hovedet for at se, hvad det var, ja så er der ikke noget. Men var der nu måske noget alligevel?

“Denne aften skal vi se nærmere på alle de små væsner, der har præget myter og sagn gennem århundreder”, fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Feer, lygtemænd, nisser og elver har været vigtige medspillere, når uforklarlige ting er sket gennem historien. For ét er sikkert, man har altid haft et ønske om at kunne forklare det uforklarlige.”

 

Kom og vær med!

 

Middelalderens lolliker var ramt af syfilis

Skelet i udgravet grav

Nogle 650 år gamle skeletter, som blev udgravet på en kirkegård i Refshale ved Maribo i 1990’erne, har tydelige spor efter den frygtede sygdom syfilis.

Hidtil har man ment, at syfilis var noget, som opdagelsesrejsende bragte til Europa fra Den Nye Verden, efter Columbus havde opdaget Amerika, men nu viser skeletterne fra Refshale og andre europæiske kirkegårde, at syfilis fandtes i Europa længe før.

 

Vil du vide mere?

Husk Kulturmindeforeningens foredrag på tirsdag!

Kulturmindeforeningen inviterer til foredrag om fotoprojektet Nakskov Skibsværft i billeder, krydret med anekdoter om livet på værftet og en introduktion til arbejdet med Nakskov lokalhistoriske Arkivs fotobog om emnet

Hvornår: 28. januar kl. 19
Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing Falster
Pris: Foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke-medlemmer.

 

Læs mere om foredraget

 

Kulturmindeforeningen

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

 

Foredrag om Femernudgravninger - den 19. februar - du kan allerede nu købe din billet her

Vinterferie på museet - uge 7

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld