Nyhedsbrev 30. januar 2020

Vinterferieaktivitet i Museum Obscurum med rundvisning i udstillingen. Rundvisningen finder sted d. 12. februar kl. 14.

Uhygge, mystik og mærkelige væsner

Vinterferie i Museum Obscurum onsdag d. 12. februar

Vinterferien er lige om hjørnet, men hvad skal man dog få tiden til at gå med? Du skal selvfølgelig forbi Museum Obscurum i Nykøbing, hvor man kan komme helt tæt på mystiske væsker og ting, man måske ikke helt forstår.

“Er du vild med det overnaturlige, så er Museum Obscurum i vinterferien lige noget for dig. Her holder vi nemlig rundvisning i udstillingen, hvor vi dykker ned i alt det mystiske, uhyggelige og mærkelige, der gemmer sig. Vi skal se varulven i øjnene, besøge heksens hus, opleve et ægte næbdyr og se skelettet fra en drage,” fortæller dagens rundviser, Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

Hvornår: 12. februar kl. 14-15
Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Pris: Voksne 75 kr., børn u/18 år 25 kr.

 

Læs mere og køb billet

 

Fantastisk – fund – femernudgravninger – foredrag

Foredrag ved Bjørnar Måge, museumsinspektør og arkæolog ved Museum Lolland-Falster på Stiftsmuseet i Maribo

I en nærliggende fremtid bliver Lolland forbundet med Europa via den faste Femern Bæltforbindelse. Men kontakten til kontinentet er ikke noget nyt, hvilket resultaterne fra de arkæologiske udgravninger øst for Rødbyhavn gentagne gange har bevist.

De seneste otte års arkæologiske undersøgelser i anlægsområdet for den kommende Femernforbindelse har givet os ny viden og en mere nuanceret forståelse af livet for de mennesker, der i sten- og bronzealder beboede det sydlige Lolland,” fortæller aftenens foredragsholder Bjørnar Måge og fortsætter: “Nye naturvidenskabelige metoder i form af dna-analyse har givet os mulighed for at komme helt tæt på enkeltindividet LOLA, og deponeringsskikke giver os indblik i datidens menneskers tanker og forestillingsverden, mens større konstruktioner som fiskegærder vidner om lyst og evne til at organisere sig og investere i fremtidigt afkast.”

Hvornår: 19. februar kl. 19.30
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: Voksne 75 kr., børn u/18 år 25 kr.

Da der er et begrænset antal pladser, skal billetter købes på forhånd. Dog sælges resterende billetter i døren.

 

Læs mere og køb billet

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

 

Fastelavn - den 23. februar på frilandsmuseet De gamle Huse

Foredrag om Lolland-Falsters interneringslejre for tyske fordrevne - 17. marts i Hovedbibliotekets foredragssal i Nykøbing

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld