Nyhedsbrev 6. februar 2020

Fastelavnssøndag inviterer Bog & Ide Maribo, Pabst Bakery og Museum Lolland-Falster til tøndeslagning og fastelavnsbollepyntning på Maribos frilandsmuseum, De gamle Huse. Arrangementet afholdes udendørs fra kl. 11-13. Det er gratis at deltage.

Fastelavn på Maribos frilandsmuseum, De gamle Huse

Fastelavnssøndag inviterer Museum Lolland-Falster til tøndeslagning og fastelavnsbollepyntning

Nu er det snart tid til at få støvet prinsessekjoler, superheltedragter, masker og sjove hatte af eller komme i det kreative hjørne. For lige om lidt er det fastelavn, og det skal naturligvis fejres. Museum Lolland-Falster har derfor slået pjalterne sammen med Bog & Idé/Legekæden Maribo og Pabst Bakery og inviterer til det hyggeligste fastelavnsarrangement i Maribo.

“Vi er glade for at danne rammerne om fastelavnsarrangementet og sætter stor pris på, at der er andre i byen, der har lyst til at være en del af det. Det er tredje gang, at vi holder fastelavn, og det er en fornøjelse at se alle de udklædte børn løbe rundt mellem de gamle huse, der stammer fra en tid, hvor fastelavn var alt andet end udklædning og tøndeslagning,” fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster. 

Hvornår: 23. februar kl. 11-13
Hvor: De gamle Huse, Maribos frilandsmuseum, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: gratis

 

Se programmet

 

Uhyggelig vinterferie!

Husk at købe billet til vinterferiens mest mystiske oplevelse!

“Er du vild med det overnaturlige, så er Museum Obscurum i vinterferien lige noget for dig. Her holder vi nemlig rundvisning i udstillingen, hvor vi dykker ned i alt det mystiske, uhyggelige og mærkelige, der gemmer sig. Vi skal se varulven i øjnene, besøge heksens hus, opleve et ægte næbdyr og se skelettet fra en drage,” fortæller dagens rundviser, Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

Rundvisningen er tilpasset, så den er for alle aldre, så grib børn, børnebørn, fætre og kusiner under armen og få en på opleveren i vinterferien i Museum Obscurum.

 

Læs mere og køb billet

 

Husk det spændende foredrag om de fantastiske fund i Femernudgravningerne!

“De seneste otte års arkæologiske undersøgelser i anlægsområdet for den kommende Femernforbindelse har givet os ny viden og en mere nuanceret forståelse af livet for de mennesker, der i sten- og bronzealder beboede det sydlige Lolland,” fortæller aftenens foredragsholder Bjørnar Måge og fortsætter: “Nye naturvidenskabelige metoder i form af dna-analyse har givet os mulighed for at komme helt tæt på enkeltindividet LOLA, og deponeringsskikke giver os indblik i datidens menneskers tanker og forestillingsverden, mens større konstruktioner som fiskegærder vidner om lyst og evne til at organisere sig og investere i fremtidigt afkast.”

Aftenens foredrag vil dykke ned i liv og virke for stenalderens og bronzealderens mennesker og give et indblik i, hvordan det var at leve på Lolland for mange tusinde år siden.

 

Læs mere

 

Køb billet

 

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

 

Foredrag om Lolland-Falsters interneringslejre for tyske fordrevne - 17. marts i Hovedbibliotekets foredragssal i Nykøbing

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld