Nyhedsbrev 20. marts 2020

Der arbejdes intensivt bag kulisserne, så vi kan have masser at tilbyde, når krisen er drevet over, og vi igen kan invitere gæster indenfor.

Foto: Museets magasiner i Nykøbing F. er gamle, trange og præget af små rum, og her kravler museets medarbejdere dagligt gennem en lem til og fra magasinerne.

Museum Lolland-Falster og Coronatider

Det er meget uvant for os alle på museet, at vi ikke må åbne dørene for vores publikum. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi glæder os til, at tiderne bliver normale igen. Situationen betyder, at museet lukker for alle aktiviteter i april måned også. Vi skal nok holde alle orienteret løbende.

Ellers er arbejdsdagen på museet præget af, at mange medarbejdere nu lærer en hel masse om at holde møder via digitale platforme, da ca. halvdelen af medarbejderne arbejder hjemmefra. På Stiftsmuseet i Maribo fortsætter arbejdet med at opbygge stenalderudstillingen, som vi stadig regner med åbner 19. juni. Vores arkæologer graver stadig på udgravningerne i Rødby.

Humøret er højt, selvom vi savner hinanden. Indtil videre er alle også raske. Vi betragter det som en god mulighed for at komme til bunds med en lang række opgaver, som ellers ikke bliver nået i en ellers travl hverdag på museet.

Pas godt på jer selv.

Ulla Schaltz
direktør

Hjælp os med billeder, beretninger og genstande fra Corona-krisen

Termometer

I disse dage oplever vi på Lolland-Falster og i resten af Danmark den værste sundhedskrise i 100 år.

Det vil vi gerne dokumentere for eftertiden. Derfor efterlyser vi beretninger, billeder og genstande, der fortæller om, hvordan I tackler situationen, og hvordan det påvirker jer. Hvad er jeres bekymringer? Frygter I noget? Hvordan holder I humøret og gejsten oppe? Har I nogle oplevelser, som I vil dele med os, og har I nogle genstande, der fortæller historien om Corona-krisen. På den måde bidrager I til vores lokalområdes historie og giver fremtiden et snapshot af livet på Lolland-Falster under Corona-krisen i 2020.

Send din beretning til mail: corona@museumlollandfalster.dk

Det kan være foto/film, tekst eller et foto af en genstand, som du gemmer og gerne vil give til museet, når det hele er overstået, og som fortæller om krisen.

Det behøver ikke være en længere tekst, måske bare nogle billeder fra din dagligdag under Corona-krisen og et par linjer om, hvad I laver på billederne, for eksempel hvordan du tackler at være selvstændig erhvervsdrivende under krisen, hvordan det er at være hjemmearbejdende med børn, der skal lave skolearbejde eller aktiveres, hvordan det er at gå på arbejde, når næsten hele Danmark er derhjemme, eller hvordan det er at arbejde som sosu, læge, sygeplejerske og frivillig i den alvorligste sundhedskrise i et århundrede.

Det kan også være personlige notater eller sider fra en dagbog og lignende. Det kan være tanker og overvejelser omkring din situation og dit liv, som du har lyst til at dele med os andre. Det kan også være, at vi gerne vil interviewe dig på et senere tidspunkt, når smittefaren er væk.

Vi vender tilbage til dig, når vi har kigget billeder og tekst igennem, men hav tålmodighed, vi når det måske først efter, at krisen er forbi.

Vi arbejder trøstigt videre ...

På trods af corona-virus arbejder et mindre antal af museets medarbejdere fortsat i gemmerne på magasinerne i Nykøbing F. Der arbejdes med gennemgang af museumsgenstande på hylderne, men også med en generel og tiltrængt oprydning. Peter har her fundet en buste af H.P. Jensen, der var borgmester i Nykøbing F. i 1924-1939. Anes der en vis lighed?

 

Buste af borgmester H.P. Jensen

 

Målet er, at museumsgenstandene fotograferes, pakkes ned og klargøres til at blive flyttet til nye magasiner. Museets oprydning og samlingsgennemgang har været i gang siden 2016, og i de år har museet håndteret omkring 35000 genstande. Museets magasiner i Nykøbing F. er gamle, trange og præget af små rum, og her kravler museets medarbejdere dagligt gennem en lem til og fra magasinerne.

 

Fotografering af genstande i magasinerne

Et kig bag kulisserne, hvor genstande fotograferes

På skattejagt i Nykøbing

Skiltet på Czarens Hus

 

”Jeg har dykket ned i Nykøbing bys fantastiske historie og udvalgt 13 lokaliteter, hvor der er sket noget særligt. Det er i skrivende stund ved at blive til en skattejagt, hvor man ikke bare bliver klogere på byen, men også får nogle sjove og finurlige fakta med. De 13 lokaliteter er fordelt rundt om i bymidten og tager dig bl.a. med til dengang, hvor der boede en dronning i byen, da der lå en kirke på Torvet, da vi kæmpede imod tyskerne under 2. verdenskrig, og da byen fik fint besøg af den russiske zar.

Når skattejagten er færdig, bliver den udleveret i Turistinformationen, hvor man også er heldig at få en præmie, hvis man kan svare på alle spørgsmål”, fortæller Anne-Lotte, der er formidlingsinspektør ved museet.

#degamlehuseimaribo

Stemningsbillede fra De gamle Huse i Maribo

 

”Vi er kommet på Instagram med De gamle Huse - frilandsmuseet i Maribo. Vores profilnavn er @degamlehuseimaribo, og vi glæder os til at vise jer en masse hyggelige, lækre og stemningsfulde billeder fra den mest fantastiske perle.

Jeg håber, I har lyst til at følge med, og del gerne jeres billeder fra museet under #degamlehuseimaribo, da det er så hyggeligt at se, hvordan I ser museet. Det betyder naturligvis ikke, at De gamle Huses Facebook-profil bliver nedprioriteret; den kører videre, som den plejer. Vi synes blot, at der er så mange smukke fotomuligheder på stedet, som ville være perfekte at præsentere på et medie som Instagram,” fortæller Anne-Lotte, der glæder sig til at tage det nye medie i brug.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld