Nyhedsbrev 16. april 2020

Flere af Museum Lolland-Falsters udstillingssteder bliver nu tilgængelige på en ny måde for gangbesværede og kørestolsbrugere, der kan have svært ved at komme rundt i museets gamle huse. Museet har nemlig fået 100.000 kr. af Kulturregion Storstrøm til at udarbejde 8-10 små formidlingsfilm.

100.000 kr. til formidlingsfilm på Museum Lolland-Falster

Flere af museets udstillingssteder bliver nu tilgængelige på en ny måde for gangbesværede og kørestolsbrugere, der kan have svært ved at komme rundt i museets gamle huse.

Kulturregion Storstrøm har gennem en årrække sat fokus på at skabe flere og bedre kulturtilbud til sårbare medborgere under projekt Kulturland. Projektet blev afsluttet med udgangen af 2019, og som et sidste tiltag fik de involverede museer tildelt 100.000 kr. hver.

“Et af Museum Lolland-Falsters pejlemærker for de kommende år er, at vi skal være museum for alle. Vi ønsker at være i øjenhøjde med alle vores gæster og give dem de bedst mulige forhold. Lige nu har alle vores udstillingssteder rigtig dårlige adgangsforhold for gangbesværede og kørestolsbrugere, og det vil vi gerne arbejde med. Derfor har vi valgt, at de 100.000 kr. skal bruges til at lave 8-10 små formidlingsfilm til brug på vores udstillingssteder i Maribo og på Vestlolland. Filmene skal således give de gæster, der ikke kan besøge udstillingsstederne, et indblik i, hvad der sker bag de tykke mure. På den måde kan vores fælles fortid blive forståelig og vedkommende for alle, også de borgere, som normalt ikke har adgang til vores udstillingssteder,” fortæller Ulla Schaltz, direktør ved Museum Lolland-Falster.