Nyhedsbrev 4. juni 2020

Nogle voldanlæg er så store, at de undslipper det blotte øje. De er så mægtige, at de forsvinder i landskabet. En sådan borg er Trygge Slot på Falster. Den er en af Danmarks største, og fra den 2. juni og tre uger frem graver arkæologerne på stedet.

Arkæologerne graver på Trygge Slot

Sammen med et hold arkæologistuderende fra Aarhus Universitet arbejder vi på at datere Trygge Slot bedre og dermed finde ud af, hvornår det blev grundlagt.

Trygge Slot er en enorm tilflugtsborg på 80.000 kvadratmeter, som kunne rumme hele Falsters befolkning. Vi ved, at forsvarsværket var i brug i hvert fald i vikingetiden og tidlig middelalder.

Trygge Slot er med stor sandsynlighed det Falsters Virke, som ifølge Saxo blev angrebet af Venderne i 1158, og det kan være Danmarks største vikingeborg.

Blev du nysgerrig?

Sommeromvisninger i De gamle Huse - frilandsmuseet i Maribo

Kom helt tæt på museets historie og oplev de stemningsfyldte bindingsværkshuse

Hen over sommeren afholder vi offentlige rundvisninger. Her dykker vi ned i historien og fortæller om livet på landet i 1700- og 1800-tallet, - og det var ikke altid så idyllisk i de 'gode gamle dage', som det tit bliver fremstillet.

“På rundvisningen besøger vi de forskellige sociale lag i landsbyen. Vi kikker ind til bonden, smeden, skolemesteren og hjælpepræsten, der alle var med til at danne et landsbysamfund,” fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Billetter skal købes på forhånd, da der i henhold til retningslinjer for COVID 19 er begrænset antal billetter.

Læs mere og køb billet

Om køb af billetter til museet

Som følge af forsamlingsreglerne SKAL billetter købes på forhånd, uanset om det er entrébilletter eller billetter til et særligt arrangement.

Billetter købes her:

Billetexpressen - Museum Lolland-Falster