Nyhedsbrev 8. oktober 2020

Foredrag om bondestenalderens skyggeside med fokus på dødsårsager og sygdom på Stiftsmuseet i Maribo d. 28. oktober 2020 fra kl. 19.

Våben, vold og død!

Et foredrag om bondestenalderens skyggeside med fokus på dødsårsager og sygdom

Omkring 4000 f.v.t. sker én af de største forandringer i vores historie: landbruget bliver indført i Danmark.

Men hvis du tror, at dette blev begyndelsen på en hyggelig Morten Korch-idyl, kan du godt tro om. Bondestenalderen var én af de mest voldelige perioder i vores oldtid. Mange skeletter bærer spor efter voldsomme læsioner – og rundt omkring i Europa vidner massegrave om uhørt brutalitet og makabre ritualer.

“Denne aften kan godt blive lidt drabelig og makaber, men det skal nok alligevel blive meget hyggeligt,” fortæller Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Jeg glæder mig til at give et indblik i denne fantastiske periode, hvor våben, vold og død bliver aftenens tema.”

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: onsdag den 28. oktober kl. 19
Pris: 95 kr.

NB: Billetter skal købes på forhånd - du kan købe din billet her

Vil du vide mere?

Efterårsferien er lige om hjørnet nu!

Husk alle de mange sjove og spændende ferieaktiviteter for hele familien, du kan finde på museet i ferien.

Det er vigitigt, at du køber din billet på forhånd, da der til alle udstillilnger og aktiviteter er et begrænset antal billetter. På museets kalender kan du finde links til dit billetkøb, uanset hvad du gerne vil deltage i.

Og ud over alt dette er der også

ÅBEN UDGRAVNING

i Rødbyhavn, hvor Museum Lolland-Falster og Femern A/S inviterer til rundvisning i udgravningen og fortælling om det store byggeprojekt.

Se alle de mange gode muligheder her

Nyt om Grimstrup!

Hvis du interesserer dig for borge på Lolland-Falster, så skal du have fat i det seneste nummer af Skalk!

Her skriver Museum Lolland-Falsters borgekspert, Leif Plith Lauritsen om udgravningerne på borgen Grimstrup ved Maribo. Her ligger fire borganlæg. Hidtil har man troet, at det var forskellige faser af den samme borg, men nu viser det sig, at de tre borge er såkaldte modborge. Dem anlagde Margrete den Førstes styrker, som afsæt for erobringen af Grimstrup i 1376.

Få adgang til artiklen her