Nyhedsbrev 29. oktober 2020

I mere end 300 år var Dannebrog vajende over fortet Dansborg, det første syn, der mødte skibe på vej til Tranquebar. Foran lå fiskernes kanoer, som vidnede om, at i denne by mødte de danske handelsfolk et indisk landsbyliv.

Illustration:Det kongelige Bibliotek.

Tranquebar i 400 år - hvor danskerne mødte Indien

Foredrag på Reventlow-Museet lørdag d. 14. november

Den 16. november er det præcis 400 år siden, at den danske admiral Ove Giedde på Christian den Fjerdes vegne indgik en aftale med Naiken af Tanjore om at leje den lille fiskerby Tranquebar på den sydlige indiske kyst. Byen blev centrum for den danske handel med indiske og kinesiske luksusvarer som te, silke, sølv og porcelæn - varer, som blev statussymboler i byernes fine palæer og på herregårdene - også på Lolland.

Denne eftermiddag fortæller Louise Sebro, museumsinspektør ved Reventlow-Museet Pederstrup om eksotiske varer og om længslen efter luksus, men mest fortæller hun om livet i Tranquebar, hvor danskerne mødte Indien med fascination, væmmelse - og begejstring. “Man får også mulighed for at se en enkelt genstand eller to fra Reventlow-Museets samlinger, som har en tilknytning til det eksotiske Indien,” fortæller eftermiddagens foredragsholder.

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Hvornår: 14. november kl. 14.30-16
Pris: 95 kr.

NB: Billetter skal købes på forhånd - du kan købe din billet her

Vil du vide mere?

Sådan overholder Museum Lolland-Falster retningslinjerne ved COVID-19

HUSK MUNDBIND I UDSTILLINGERNE

Museum Lolland-Falster følger myndighedernes COVID-19 anvisninger.

Vores udstillinger LOLA og Museum Obscurum er åbne, men fra torsdag 29. oktober skal I bære mundbind, når I besøger vores udstillinger.

I forbindelse med foredrag kan I tage mundbindet af, når I sidder ned (ligesom på restauranter). Museet må gerne afholde foredrag med mere end 10 gæster, hvis gæsterne sidder ned, og vi overholder myndighedernes pladskrav, så det fortsætter vi med at gøre.

Hvis I føler jer utrygge ved at deltage og har købt billet, så kan I få pengene tilbage indtil 48 timer før et arrangement, hvis I ønsker det.

Kravet om mundbind gælder frem til 2. januar 2021.

Er du fritaget for at bære mundbind er du stadig velkommen. Husk at sige det til personalet.