Nyhedsbrev 27. november 2020

Bjørnar Måge, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, holder foredrag om de arkæologiske udgravninger i Rødbyhavn på Stiftsmuseet i Maribo d. 15. december kl. 19.

Var Lollands sydkyst oldtidens Paradis?

Foredrag om mennesker og identitet i Lollands stenalder på Stiftsmuseet i Maribo d. 15. december

De seneste ni års arkæologiske undersøgelser i anlægsområdet for den kommende Femernforbindelse har givet os ny viden og en mere nuanceret forståelse af livet for de mennesker, der i sten- og bronzealder beboede det sydlige Lolland.

“I dette foredrag går vi bagom genstandene, og vi ser nærmere på de nyeste naturvidenskabelige undersøgelser, som måske kan fortælle os mere om de mennesker, som levede på Lollands sydkyst for tusindvis af år siden. Hvem var de? Hvordan så de på verden?”  fortæller Bjørnar Måge, projektleder på udgravningerne og arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: 15. december 2020 kl. 19
Pris: 95 kr.

Der sørges naturligvis for, at gældende retningslinjer i forbindelse med Covid-19 bliver overholdt.

Husk at medbringe mundbind, da dette skal bæres, når du bevæger dig rundt i museets lokaler.

NB: Billetter skal købes på forhånd - du kan købe din billet her

Vil du vide mere?

Fortæl om dine lokale julemadstraditioner og opskrifter

Museum Lolland-Falster og madprojektet EGN vil gerne høre om dine særlige juleopskrifter og julemadstraditioner med rødder på Lolland-Falster. På den måde hjælper du os med at kortlægge og bevare såvel gamle egnsretter og brug af råvarer, som nyere madtraditioner opstået på Lolland-Falster.

Har du nogle særlige madtraditioner til jul med rødder på Lolland-Falster, eller ligger du inde med opskrifter på julemad med oprindelse fra Lolland-Falster, så kan du kontakte EGN Lolland-Falster på email: egn@museumlollandfalster.dk

Turistinformationen i Færgestræde fortsætter

Museum Lolland-Falster fortsætter med at drive Turistinformation i museets bygning i Færgestræde i Nykøbing F. En ny aftale forlænger driften frem til 2022. Vi er jublende glade. Kirsten vil fortsætte med kyndigt at introducere turisterne til Lolland-Falster og guide dem ud i Guldborgsund Kommune til de mange oplevelser, der venter dem derude.

På trods af COVID-19 oplevede Turistinformationen et øget besøgstal gennem hele sommersæsonen. Langt flere danske turister kiggede ind. Tyskerne kom alligevel, og de fortsatte langt ind i september.

Sådan overholder Museum Lolland-Falster retningslinjerne ved COVID-19

HUSK MUNDBIND I UDSTILLINGERNE

Museum Lolland-Falster følger myndighedernes COVID-19 anvisninger.

Vores udstillinger LOLA og Museum Obscurum er åbne, men fra torsdag 29. oktober skal I bære mundbind, når I besøger vores udstillinger.

I forbindelse med foredrag kan I tage mundbindet af, når I sidder ned (ligesom på restauranter). Museet må gerne afholde foredrag med mere end 10 gæster, hvis gæsterne sidder ned, og vi overholder myndighedernes pladskrav, så det fortsætter vi med at gøre.

Hvis I føler jer utrygge ved at deltage og har købt billet, så kan I få pengene tilbage indtil 48 timer før et arrangement, hvis I ønsker det.

Kravet om mundbind gælder frem til 2. januar 2021.

Er du fritaget for at bære mundbind er du stadig velkommen. Husk at sige det til personalet.