Historisk Atlas

Screendump af Historisk Atlas

 

Historisk Atlas er en hjemmeside med et bredt udvalg af forskelligartet historisk viden, som museer, arkiver og biblioteker lægger på. Arbejdet med at lave hjemmesiden startede på Fyn og i Sønderjylland, og siden er flere andre kommuner, blandt andre Lolland og Guldborgsund, kommet med.

 

Museum Lolland-Falster lægger løbende forskellige historier ind på siden. Blandt andet ligger der en række beskrivelser af fredede bygninger i museets ansvarsområde, ligesom de Lolland-Falsterske kirker med enkelte udvalgte gravsteder præsenteres på Historisk Atlas med henvisninger til gravminderegistranten.

 

Når man kommer ind på Historisk Atlas bliver man mødt af det nyeste kort fra Kort & Matrikelstyrelsen. Herefter kan mange forskellige muligheder for søgning i emner, perioder osv. anvendes. Der kan lægges forskellige kort i baggrunden og man kan også lave en ruteplanlægning mellem forskellige lokaliteter til udprintning.

 

Den letteste måde at finde en specifik lokalitet er ved at anvende søgefeltet nederst til venstre på siden. Der kan f.eks. søges på Pederstrup Herregård, som er en af de fredede bygninger, museet har lagt på. Kortet zoomer herefter ind på den geografiske placering, og lokaliteten dukker frem midt på skærmen. God fornøjelse!