DanishEnglishGerman

Til middag hos Kapellanen

Til middag hos Kapellanen

EGN Lolland-Falster inviterer til middag hos Kapellanen

Træd 200 år tilbage i tiden og mærk stemningen på Maribos frilandsmuseum, hvor I får en helt særlig museumsoplevelse, når EGN og DE GAMLE HUSE afdækker landbosamfundets samfundslag og vækker 1800-tallets hverdag til live gennem en unik, historisk smagsoplevelse.

Denne aften byder Museum Lolland-Falster til middag hos Kapellanen som var én af landbosamfundets spidser. På bedste EGN-vis skal vi på en sanselig erindringsrejse gennem de forskellige sociale lag som en landsby bestod af. Undervejs bydes der på en bred smagspalette af spændende retter, når kapellanen går rundt i landsbyen og spiser med hos både bonden, skolelæreren, landarbejderen og præsten.

Vi har ikke blot været på jagt i de gamle lokale opskrifter fra Lolland-Falster. EGN-projektets kok Peter Nøhr har tryllet i køkkenet og nytænkt de gamle opskrifter og råvarer, så vi er klar til at give jer en oplevelse som rammer både krop og sjæl. Med på turen rundt i husene fortæller frilandsmuseets ansvarlige inspektør Anne-Lotte Mathiesen og museumsinspektør Vibeke Knöchel Christensen om landsbysamfundets forskellige vilkår og roller.

Der er tale om en nytænkende og spændende tilgang til de originale opskrifter og lokale råvarer, og vi tør godt love jer en uforglemmelig smagsoplevelse i DE GAMLE HUSES naturskønne og autentiske omgivelser.

Kapellanens menu

Kapellanens svupsakkere: Fyldte æbleskiver med snaps

Skolemesterens mellemmad: Sprødt rugbrød med støv af flæskesvær og lardo samt rå grøntsager med dip

Ane Huggemands varme frokost: Cremet perlebyggrød med bagte porrer og løvstikke

Bondens middag: Langtidsbagt svinenakke med ølsauce, pærer og bagt kartoffel.

Møllerens kage: Mikmuskage med tørrede frugter og koldt smør

Kapellanens dessert: Grød på sommerbær med pisket fløde og crumble

Der er tale om en nytænkende og spændende tilgang til de originale og lokale råvarer, og vi tør godt love jer en uforglemmelig smagsoplevelse når du besøger De gamle Huse.

Prisen inkluderer entré til museet, rundvisning, Kapellanens menu, 1 genstand (vælges ved køb af billet) samt vand ad libitum.

 

————————

EGN er et madkulturprojekt, som tager afsæt i madens evne til at samle, understøtte og styrke den fælles tilknytning, samhørighed og stolthed med udgangspunkt i Lolland-Falsters rige madkultur.

EGN er forankret i både historien, nutiden og fremtiden.

EGN er for alle!


Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser

Billet med øl
575.00
Billet med saft
575.00

Dato

16. juli 2021

Tid

17:00 - 21:00

Sted

DE GAMLE HUSE

Arrangør

DE GAMLE HUSE

DEl

ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER

No event found!

Søgning

Note: Danish only