Pressemeddelelse 3. maj 2018

Vi har passeret 30. april, og Frilandsmuseet i Maribo er officielt åbent for sæson 2018. Hen over sæsonen foregår der mange forskellige aktiviteter, men der er også mulighed for at komme helt tæt på historien, når forskellige af de gamle huse bliver beboet, eller håndværkere arbejder med forskellige projekter.

Levendegørelse og tilbygning på Frilandsmuseet

I sæson 2018 kommer der forskellige tiltag af levendegørelse rundt om i Frilandsmuseets gamle huse

Vi har passeret 30. april, og Frilandsmuseet i Maribo er officielt åbent for sæson 2018. Hen over sæsonen foregår der mange forskellige aktiviteter, men der er også mulighed for at komme helt tæt på historien, når forskellige af de gamle huse bliver beboet, eller håndværkere arbejder med forskellige projekter.

Allerede fra 16. maj bliver Kapellanhuset beboet af en flok aktive frivillige. Her flytter præsteenken ind i huset, og med sig har hun et par tjenere og sin niece. Beboerne er iført tidstypisk tøj fra slutningen af 1700-tallet, som er den periode, boligens personer formidler, og de viser gerne de smukke dragter frem til alle interesserede. Det er muligt at møde en eller flere af beboerne i Kapellanhuset hver onsdag i sæsonen fra kl. 11-15.

”Det er en helt særlig oplevelse, vores gæster får, når Kapellanhusets beboere er tilstede. De får en levende formidling og muligheden for at få indsigt i, hvordan livet var for 300 år siden. En fornemmelse, som man ikke helt får, ved blot at gå en tur rundt blandt de gamle huse. Derfor er vi naturligvis utroligt glade for, at disse aktive frivillige hjælper til med at gøre besøget på Frilandsmuseet helt unikt,” fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Museets håndværkere bliver der også rig mulighed for at følge, når de for alvor påbegynder arbejdet med at opføre den tilbygning på Skovridergården, som fra næste sæson bliver Frilandsmuseets nye indgangsparti og ikke mindst formidlingshus til Naturpark Maribosøerne. Tilbygningen bliver naturligvis opført i samme stil som det gamle hus, det vil sige i bindingsværk og med stråtag. Arbejdet med tilbygningen kan følges i den normale åbningstid, hvor museets håndværkere vil arbejde på byggeriet.

”Vi arrangerer dage hen over sæsonen, hvor håndværkerne viser teknikker og svarer på spørgsmål fra alle interesserede. Men ellers er det meningen, at man kan følge arbejdet både på stedet og på museets hjemmeside samt Frilandsmuseets Facebookside. Tilbygningen var en del af Skovridergården, da huset blev flyttet til museet i midten af 1920’erne, men man valgte ikke at tage den del med. Så det er jo ret sjovt, at vi kan genopføre den her på museet,” afslutter Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

Tilbygningen til Skovridergården er en del af Naturlandet Lolland-Falster, der er et partnerskabsprojekt mellem Guldborgsund og Lolland kommuner samt Nordea-fonden, der støtter økonomisk. Derudover er projektet også støttet økonomisk af Møenbogaardfonden.

For nærmere information kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på 2559 3456 eller asm@museumlollandfalster.dk

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Levendegørelse i Kapellanboligen

Levendegørelse i Kapellanhuset, Foto Ingrid Riis

Skovridergården før flytningen til Frilandsmuseet.

Foto af Skovridergården inden den blev flyttet til Frilandsmuseet. Her ses tydeligt den vinkel på huset, som nu bliver genopført. Foto: Museum Lolland-Falster.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld