Pressemeddelelse 20. september 2018

Tirsdag d. 9. oktober holder Kulturmindeforeningen årets første foredrag. Foredragsholderen Irma Frieda Selma Torres beretter denne aften om sit ophold i Hasselø-lejren, der i årene efter 2. verdenskrig var flygtningelejr for tyske flygtninge.

En flygtnings beretning fra Hasselø-lejren

Tirsdag d. 9. oktober 2018 holder Kulturmindeforeningen foredrag om Hasselø-lejren, der efter 2. verdenskrig fungerede som flygtningelejr

Kulturmindeforeningen indleder årets foredragsrække med en aften om flygtningelejren Hasselø-lejren ved Nykøbing F. Her fortæller aftenens foredragsholder Irma Frieda Selma Torres om flugten til Danmark, om at være tysk flygtning i en dansk flygtningelejr, hendes ophold i lejren samt om, hvordan det var at opleve1930’ernes Hitler-Tyskland

“Foredraget følger op på Kulturmindeforeningens årbog fra 2017, ”Bag pigtråd”, der beretter om netop Hasselølejren. Årbogen vakte stor interesse, faktisk så stor, at vi fik den genoptrykt forholdsvis kort tid efter udgivelsen sidste efterår”, fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen og fortsætter “Derfor er det virkelig dejligt, at vi har mulighed for at invitere indenfor til en aften om netop dette tema. Og at det så ovenikøbet er Irma Frieda Selma Torres, der har oplevet stedet på egen krop, gør jo bare det hele endnu bedre”.

Irma Frieda Selma Torres var blot syv år, da hun ankom til Danmark. Her blev hun og hendes familie indlogeret på forskellige lokaliteter – som Olsens Hotel i Maribo og Ridehuset på Reventlow-Museet Pederstrup – inden de endte i flygtningelejren på Hasselø.

“Det har været en barsk oplevelse for den lille pige sådan at blive hevet ud af sine trygge rammer og sendt til et fremmed land for til sidst at ende bag pigtråd i en flygtningelejr. Efter jeg har læst hendes beretning i årbogen, glæder jeg mig til at få den fortalt at hende selv”, afslutter Anita Ulrik Sørensen.

Kan man ikke vente har foredragsholderen udgivet bogen: ”Lykken er en halv lagkage”, udgivet i 2004 af Dansklærerforeningens forlag.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i historien om Hasselø-lejren på museets hjemmeside http://www.aabne-samlinger.dk/museumlollandfalster/udforsk/vild-med-historie/hasseloe-albummet/

Hvor: Hovedbibliotekssalen Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 9. oktober kl. 19-21
Pris: foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke medlemmer

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Hasseløalbummet, Museum Lolland-Falster

Hasseløalbummet, Museum Lolland-Falster

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld