Pressemeddelelse 22. oktober 2018

16. november 2018 holder Kulturmindeforeningen præsentation af årbog nr. 37. I år er temaet posthuset, og boglanceringen foregår i Pitstop Idestrup, hvor der engang lå et posthus.

Boglancering

16. november 2018 holder Kulturmindeforeningen præsentation af årbog nr. 37

Traditionen tro udgiver Kulturmindeforeningen Nykøbing sin bog i november, og i år er bogens tema posthuse.

“Kulturmindeforeningens årbog nr. 37 omhandler netop i år fortællingen om posthuse, postbude og postassistenter mv. Kulturmindeforeningen ser sammen med hele Danmark, at posthuse, postbude og postassistenter, som var en del af alles hverdag, hvad enten vi var private, et firma, en kommune, en forening, en institution eller lignende, er ved at forsvinde,” fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen.

Posthuset og postbudene var engang en vigtig del af vores hverdag, hvad enten det var i de større byer eller i stationsbyer, hvor posthuset ofte var en majestætisk bygning. Men situationen er meget anderledes i dag, hvor internethandel betyder, at pakker dagligt krydser hele verden og leveres med forskellige fragtfirmaer. Engang var det postbudene på cykel og senere i bil, der var et fast billede i byer, stationsbyer, landsbyer og på landet, som alene stod for denne udbringning. Men i dag er posthusene forsvundet, og dermed er postassistenterne og postbudene heller ikke så fast et billede i vores hverdag mere.

“For at sætte fokus på denne forsvinden har Kulturmindeforeningen valgt dette emne for årets udgivelse og for at sætte det hele i et større perspektiv, har vi i år valgt at afholde bogpræsentationen i Pitstop Idestrup, hvor der engang lå et posthus,” afslutter Anita Ulrik Sørensen.

Alle er velkomne til at deltage i lanceringen.

Bogen er støttet af Arbejdernes byggeforening Afdeling A.

Hvornår: 16. november 2018 kl. 14-16
Hvor: Pitstop Idestrup, Møllevej 20b, 4872 Idestrup

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Posthus Nykøbing F.

Posthus Nykøbing F.

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld