Pressemeddelelse 3. oktober 2019

Kulturmindeforeningen inviterer d. 21. oktober 2019 til spændende foredrag om børn født udenfor ægteskabet.

Foto: Nationalmuseet

Horeungerne - de uægte børn

Kulturmindeforeningen inviterer den 21. oktober 2019 til et spændende foredrag om børn født udenfor ægteskabet

Gennem historien findes adskillige beretninger om desperate kvinders forsøg på at skille sig af med børn født uden for ægteskabet. Men hvem var disse kvinder, og hvad betød det for kvinders sociale status at blive gravid, når man ikke var gift?

“Det er et barsk emne, vi denne gang har på programmet. Det har ikke været sjovt for kvinder før i tiden, der blev gravide udenfor ægteskabet. Pludselig stod de med det her lille væsen, en ekstra økonomisk udgift, og de kunne risikere at blive udstødt af familie og venner,” fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen. “Ja, det kan jo være man for en sikkerheds skyld skulle have en lille serviet med i tasken, hvis nu det skulle blive alt for sørgeligt”, siger formanden opfordrende.

Aftenens oplægsholder Mette Byriel-Thygesen, museumsinspektør på Nationalmuseet, ser i aftenens foredrag nærmere på seksualmoral, social skam og udstødelse fra samfundet. Foredraget inddrager også lokale historier om ulykkelige kvinder og dykker ned i skæbnefortællinger om deres uægte børn.

For nærmere information kontakt: Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing F. på: anulrik@gmail.com

Hvor: Nykøbing F. Teater, Foyeren, Østergågade 2, 4800 Nykøbing Falster
Pris: Foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke-medlemmer
Hvornår: 21. oktober 2019 fra kl. 19-21